krople_rosy Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Haha. Widziałem że kilka osób przeglądało namiętnie Twoją listę roślin. Ja nic nie przypasowałem do tego, choć może Utricularia minutissima? Kropka! Gdzie Ty to wszystko trzymasz?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Gramy dalej Nektar - jakoś tak nawet dużo miejsca nie zajmują Poczekaj, aż się dom wybuduje, to się będzie działo! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 To może Utricularia parthenopipes Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Utricularia tridentata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 dokkrb - tak jest! Choć po Twojej pierwszej propozycji znalazłam na ccphotofinder taką oto informację: "Most if not all plants grown as U. parthenopipes are incorrectly labeled and are likely U. blanchetti, or even possibly a hybris between the two." Tego pływacza mam od Cephalotusa, opisany jako U. parthenopipes. Teraz sama jestem ciekawa, czy to rzeczywiście on. Różnice pomiędzy kwiatami tych dwóch są minimalne. Nie sądziłam, że wrzucę tak trudną zgadywankę, ale o tyle fajnie, że z tej zabawy dowiaduję się ciekawych rzeczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 dokkrb - tak jest! Choć po Twojej pierwszej propozycji znalazłam na ccphotofinder taką oto informację: "Most if not all plants grown as U. parthenopipes are incorrectly labeled and are likely U. blanchetti, or even possibly a hybris between the two." Tego pływacza mam od Cephalotusa, opisany jako U. parthenopipes. Teraz sama jestem ciekawa, czy to rzeczywiście on. Różnice pomiędzy kwiatami tych dwóch są minimalne. Nie sądziłam, że wrzucę tak trudną zgadywankę, ale o tyle fajnie, że z tej zabawy dowiaduję się ciekawych rzeczy A ja nawet nie pomyślałem, aby sprawdzić Twoja listę roślin i tak walnąłem jak mi się skojarzyło, dopiero korektę zrobiłem po poście Spijając_nektar, że łatwiej przecież zajrzeć na tą listę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Żeby nie było lekko dzbanecznik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Miranda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 N. Miranda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Miranda? Oczywiście - górny dzbanek Gratulacje Chyba jednak trzeba wrzucać coś trudniejszego, albo jeszcze mniej szczegółów Edytowane 11 Października 2014 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Chyba jednak trzeba wrzucać coś trudniejszego, albo jeszcze mniej szczegółów Mój mąż zaproponował sfotografowanie łodygi Z pewnością byłoby trudne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Zdjęcie trochę zbyt łatwe, szczególnie, że widać wszystko dookoła, ale zdjęcia nowego nie chcę mi się robić, a nie wiem jeszcze co bym innego dodał. Mi przeszło przez myśl wrzucenie nienazwanego klona tłustosza lub muchołówki, też byłoby trudne . P.S. Mój 500 post!! Edytowane 11 Października 2014 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Zdjęcie trochę zbyt łatwe, szczególnie, że widać wszystko dookoła, ale zdjęcia nowego nie chcę mi się robić, a nie wiem jeszcze co bym innego dodał. P.S. Mój 500 post!! Stylidium debile Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Stylidium debile * Człowiek stary to i powolny Edytowane 11 Października 2014 przez Kropka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 stylidium debile ? :> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi