Skocz do zawartości

Zgadywanka.

Arturr0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 961
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

To nie:

D. auriculata

D. modesta

D. heterophylla

D. macrantha

D. salina - choć ta tez faktycznie jest jedyna w swoim rodzaju. :)

D. erythrogyne

D. stricticaulis

D. microphyla

Zdjęcie = zagadka KLIKNIJ TUTAJ.

Kolejna podpowiedź, bo nie chcę tutaj tyle siedzieć: jak zakwitnie, to każdy z Was nie zawaha się ani chwili.

Odnośnik do odpowiedzi

GOOOOOOOOOOL!! TAK.

Ma żółte kwiatki, jako jedyna w całej grupie. :)

Mam nadzieję, że Wam się podobało, przynajmniej poznaliście kilka nowych rosiczek bulwiastych. :)

Gratuluję Wam wszystkim wytrzymałości psychicznej. ;-)

Ale miałeś także D. moorei która chyba też ma żółte, więc gdzie ta wyjątkowość

Odnośnik do odpowiedzi

blush No tom przywalił głową w poprzeczkę... :/ Taki wstyd. To pewnie dlatego, że mi złośliwie dwie D. moorei nie chciały w ogóle rosnąć. Znielubiłem je do tego stopnia, że nie zauważyłem, że też mają żółte kwiatki. No wstyd... No to już nie jedyna, ale ciągle wyjątkowa. :P
Odnośnik do odpowiedzi

Ale miałeś także D. moorei która chyba też ma żółte, więc gdzie ta wyjątkowość

Moorei jest pnąca, zigzagia o łodydze wzniesionej. Ale zdjęcie nie pozwala wskazać do której grupy należy dany egzemplarz, nie wspominając o kwiatach, których też brak. D. intricata też ma żółte kwiaty, ale to również rosiczka pnąca.

Edytowane przez Ptaah
Odnośnik do odpowiedzi

blush No tom przywalił głową w poprzeczkę... :/ Taki wstyd. To pewnie dlatego, że mi złośliwie dwie D. moorei nie chciały w ogóle rosnąć. Znielubiłem je do tego stopnia, że nie zauważyłem, że też mają żółte kwiatki. No wstyd... No to już nie jedyna, ale ciągle wyjątkowa. :P

To masz szczęście, żeś się wytłumaczył, bo już Cię o jakiś sabotaż podejrzewałem i celowe wprowadzanie w błąd, ale faktycznie człowiek dowie się dzięki tej zabawie sporo nowych rzeczy.

Odnośnik do odpowiedzi