Crespo Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 D. stricticaulis ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 D. microphyla? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 To nie: D. auriculata D. modesta D. heterophylla D. macrantha D. salina - choć ta tez faktycznie jest jedyna w swoim rodzaju. D. erythrogyne D. stricticaulis D. microphyla Zdjęcie = zagadka KLIKNIJ TUTAJ. Kolejna podpowiedź, bo nie chcę tutaj tyle siedzieć: jak zakwitnie, to każdy z Was nie zawaha się ani chwili. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 D. zigzagia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 No dobrze, niech to będzie moja ostatnia próba na dziś - D. huegelii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 D. menziesii ? Już nie ma siły na Ciebie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 D. zigzagia GOOOOOOOOOOL!! TAK. Ma żółte kwiatki, jako jedyna w całej grupie. Mam nadzieję, że Wam się podobało, przynajmniej poznaliście kilka nowych rosiczek bulwiastych. Gratuluję Wam wszystkim wytrzymałości psychicznej. ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 A D. moorei też nie ma żółtych ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 GOOOOOOOOOOL!! TAK. Ma żółte kwiatki, jako jedyna w całej grupie. Mam nadzieję, że Wam się podobało, przynajmniej poznaliście kilka nowych rosiczek bulwiastych. Gratuluję Wam wszystkim wytrzymałości psychicznej. ;-) Ale miałeś także D. moorei która chyba też ma żółte, więc gdzie ta wyjątkowość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 No tom przywalił głową w poprzeczkę... :/ Taki wstyd. To pewnie dlatego, że mi złośliwie dwie D. moorei nie chciały w ogóle rosnąć. Znielubiłem je do tego stopnia, że nie zauważyłem, że też mają żółte kwiatki. No wstyd... No to już nie jedyna, ale ciągle wyjątkowa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 (edytowane) Ale miałeś także D. moorei która chyba też ma żółte, więc gdzie ta wyjątkowość Moorei jest pnąca, zigzagia o łodydze wzniesionej. Ale zdjęcie nie pozwala wskazać do której grupy należy dany egzemplarz, nie wspominając o kwiatach, których też brak. D. intricata też ma żółte kwiaty, ale to również rosiczka pnąca. Edytowane 13 Października 2014 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 No tom przywalił głową w poprzeczkę... :/ Taki wstyd. To pewnie dlatego, że mi złośliwie dwie D. moorei nie chciały w ogóle rosnąć. Znielubiłem je do tego stopnia, że nie zauważyłem, że też mają żółte kwiatki. No wstyd... No to już nie jedyna, ale ciągle wyjątkowa. To masz szczęście, żeś się wytłumaczył, bo już Cię o jakiś sabotaż podejrzewałem i celowe wprowadzanie w błąd, ale faktycznie człowiek dowie się dzięki tej zabawie sporo nowych rzeczy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Nie ma się co załamywać, jej wyjątkowość, to fakt że nikt nie wiedział jak się nazywa przez prawie dwie "strony" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Tee. Dość tej frustracji. Mi jedynie chodziło, żebyście poszukali fotek bulwiastych i sobie wyostrzyli na nie apetyt. A poza tym, dostaliście całą roślinę, więc cicho. Następnym razem nie będę się już znęcał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Pewnie zgadniecie w trymiga, ale trochę relaksu się wszystkim przyda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi