Radek:) Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Drosera arcturi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 To nie jest: D. ascendens D. arcturi. Ale baaardzo blisko. Zdjęcie = Zagadka KLIKNIJ TUTAJ. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Aha. Wasz ból polega na tym, że w internecie w Google Grafika funkcjonują dwa gatunki pod jedną nazwą... No to już nie moja wina. Widać nikt nie ogląda mojego wybitnie ubogiego tematu z moimi zdjęciami roślin... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 (edytowane) D. linearis lub D. murfetti Z tym że stawiam na D. murfetti. Edytowane 13 Października 2014 przez spijając_nektar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 D. linearis lub D. murfetti Z tym że stawiam na D. murfetti. Czyli jednak ktoś wie, gdzie można znaleźć mój temat. Tak, to D. murfetti, niedawno wydzielona z gatunku D. arcturi. Jak są hodowane razem, to widać zdecydowaną różnicę. D. murfetti jest większa i smuklejsza, nawet jako młodociane osobniki i o wiele chętniej przybiera odcienie czerwieni. Kilka słów na ten temat można znaleźć TUTAJ. A klikając na ten LINK można ściągnąć opracowanie A. Lowrie'go na temat tych gatunków (ja tam wolę same obrazki). Na tym ja kończę zabawę. Bawcie się grzecznie. Nie edytować postów, wklejać kolejne, bo tak to daje furtkę dla przekrętów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Juuupiii! Nie omieszkałem przeczytać twojego tematu już kiedyś, z resztą zajęło to pare minut, gdyż faktycznie jest... nieco biedny. A szkoda, czasem miło byłoby skonfrontować Twoją teorię i praktykę. Zagadka: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 D. burmanii? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 D. burmanii? Niestety nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 To idę sobie stąd już Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Zabawę już pozostawiam Wam. Gatunek lubię, nawet kiedyś podjąłem się jego wysiewu. Choć z dzisiejszą wiedzą, zabrałbym się do tego zupełnie inaczej. Temat z fotkami miałem uzupełniać, nawet porobiłem trochę zdjęć, ale czasu nie było. Ciągle coś piszę. Jak nie poprawiam Rosolistnika, to tworzę Darlingtonię, potem Tłustosze zimnolubne, teraz Bulwiaki, no coś za coś. Ale co się odwlecze, to nie uciecze. Jeszcze mam ful rzeczy, żeby was zaskoczyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 No to czekamy, aż nas zaskoczysz, tak jak ja czekam na dobrą odpowiedź! (chce spać :D) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Drosera glanduligera Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Drosera glanduligera Brawo! Dzielna Biedronka znów dała radę! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Pierwszy raz na oczy ją widzę i słyszę taką nazwę, ale mam swoje sposoby A zdjęcie dam jutro bo też idę spać Dobranoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 14 Października 2014 Share Napisano 14 Października 2014 uploading images Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi