krople_rosy Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Jest coś takiego? to typowa wersja swojego gatunku Wpisując w google natrafiłem na ventricosę 'black peristom', więc "strzeliłem". Innym typem był N. 'Gothica' - choć również nie wiem czy taki w ogóle żyje... Edit: doczytałem: N. ventricosa 'black perystom' - nie istnieje. N. 'Gothica' - sibuyanensis x maxima Edytowane 15 Października 2014 przez spijając_nektar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Wpisując w google natrafiłem na ventricosę 'black peristom', więc "strzeliłem". Innym typem był N. 'Gothica' - choć również nie wiem czy taki w ogóle żyje... Nic z tych tematów, to prosta sprawa, czy ja bym Wam wrzucał takie trudne zagadki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 N. 'Gothica' - sibuyanensis x maxima spijając przemyśl swoją propozycję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Pasuje mi N. maxima. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Pasuje mi N. maxima. Mi jak najbardziej też, czekamy na Twoją propozycję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 (edytowane) <do skasowania> Edytowane 15 Października 2014 przez emczer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Pasuje mi N. maxima. Tak. Zbyt późno wskoczyłem na komputer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Spijając - Twoja odpowiedź baaardzo mocno mnie naprowadziła Teraz taki oto kwiatuszek: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 W zasadzie wypadałoby poczekać na odp dokkrb, która potwierdziłaby nasze domniemania jednak jestem już pewny maximy Pinguicula esseriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 dokkrb już potwierdził kilka postów wyżej To nie P. esseriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Ok. Nie doczytałem Pinguicula moranensis - ostatnia szansa, gdyż nie będę zaśmiecał tematu "strzałami" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Nie P. moranensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 A to nie P. Tina? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 A to nie P. Tina? Nie P. 'Tina'. Czysty gatunek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 P. ehlersiae? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi