karaluch Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 D. tomentosa Nie ale było blisko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 D. cayennensis ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 D. cayennensis ? Też nie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 D. schwackei Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Drosera tentaculata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 (edytowane) D. schwackei Drosera tentaculata Nie Edytowane 16 Października 2014 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Drosera Hamiltonii? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Drosera montana Zmieniłem swój strzał, bo zobaczyłem, że jeszcze tego nikt nie typował. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Drosera montana Zmieniłem swój strzał, bo zobaczyłem, że jeszcze tego nikt nie typował. Zgadza się. Trochę oszukałeś bo roślina jest od Ciebie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Nie oszukałem, tylko myślałem, że D. montana wytypują jako pierwszą, a widać nie. Ale tak na prawdę, to wygrał Ptaah, bo najwyraźniej nie dosłałem Ci informacji, to jest D. montana ssp. tomentosa var. glabrata. Pod taką nazwą to otrzymałem. Więc najwyraźniej dzisiaj funkcjonuje to pod nazwą D. tomentosa. Także Ptaah, wystawia kolejną zagadkę. Ja Ci później doślę lokalizację, bo też mam. Zapomniałem, przepraszam. Poza tym, nie wiedziałem, że to własna roślina, niby skąd miałem to wiedzieć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Przyznam, że byłem mocno zaskoczony dowiadując się od karalucha, że źle wytypowałem To ode mnie łatwizna na rozgrzewkę: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueb Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 D. cistiflora Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 D. cistiflora Zgadza się. Twoja kolej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueb Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Trochę niewyraźne, bo zostało wycięte z większego zdjęcia. Powinno być proste, bo są chyba 3 rosiczki z takimi charakterystycznymi "czułkami". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Podpowiedź ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi