Niekumaty Burak Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 D.postcaledonica? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 (edytowane) D.neocaledonica ? Roślinę kupiłem 12 lat temu jako D. neocaledonica. Nic mi nie wiadomo o istnieniu D. caledonica. Czyżby coś zmieniło się w nazewnictwie od tamtego czasu? W każdym razie porter wrzuca zdjęcie! Edytowane 17 Października 2014 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Proszę kogoś o wrzucenie bo nie mam żadnego teraz na szybko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Może w takim razie you-know? Wertując strony internetowe dochodzę do wniosku, że D. caledonica i D. neocaledonica to jeden i ten sam gatunek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Te nazwy to synonimy.ja tez chwilowo nie mam jak wstawic fot Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Ponieważ chętnych na wstawianie fotek brak, to coś wrzucę. Łatwe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Dzbaneczników rozróżniam zaledwie kilkanaście, a ten ze zdjęcia kojarzy mi się jedynie z N. madagascariensis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 N. mirabilis? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Tak... N. madagascariensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Ptaah Twoja kolej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Za dużo mi zadajecie tych zdjęć do wrzucania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Wygląda jak drosera madagascariensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 D. roraimae? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 D. intermedia GRAN SABANA Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 D. roraimae? Nie spodziewałem się tak szybkiej i trafnej odpowiedzi Faktycznie łodyga może przywodzić na myśl D. madagascariensis. Pora na Kropkę! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi