Lukash Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Witam serdecznie! Czy jest awaria shoutboxa? Nie wyświetla mi się od rana. Czy tylko ja tego nie widzę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Nie tylko Ty Był i nagle znikł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 A już myślałam, że za dużo na nim przesiaduję i mi wyłączyli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 8 Października 2014 Autor Share Napisano 8 Października 2014 Toż to armagedon! Bez shoutboxa jak bez ręki! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Putin wyłączył shoutboxa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Biedronka ! jak to ? Wszyscy mają shoutboxa oprócz Ciebie ! czyżbyś miała Bana? - żartowałem - też nie mam.. a chciałem wykrzyczeć całemu światu że mam D. capensis bains kloof !!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Ty wykrzycz mi na PW co robisz z nasionami lepiej:D a co do shouta to padł chyba:( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 8 Października 2014 Autor Share Napisano 8 Października 2014 ...chciałem wykrzyczeć całemu światu że mam D. capensis bains kloof !!!! Pozazdrościć a gdybym miał więcej miejsca to bym też się skusił a tak będę podziwiał u Ciebie pałko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Mi też, proszę admina o wyjaśnienie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 No nic. Poradziliśmy sobie z shoutboxem tutaj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Skąd żeś dostał tego Capensisa ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid2755 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Witam mam pewien dylemat kupiłem drosere alicae w kauflandzie ale strasznie im ciasno.Postanowiłem je przesadzić mam torf i perlit.Chciałem jeszcze kupic grubozianisty piasek tylko nie wiem jaka granulacja będzie najlepsza ?? I jakie proporcje zastosować ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 (edytowane) Do alicae (poprawione) - wystarczy spokojnie torf+perlit, więc nie przejmuj się żwirkiem. Najlepsze proporcje to 2:1 lub 1:1. A D. capensis 'bain's kloof' zakupiłem od jednego forumowicza, który odpowiedział na mój temat w dziale "kupię". Niestety miał tylko jedną, ale zawsze już bliżej jestem do zebrania wszystkich rodzajów. Roślina genialna - niby capensis - a jakoś zupełnie inny. Rozkłada liście w zupełnie inny sposób, tworząc literę "S". Owadożerna część liści jest gruba i zakrzywiona w dół. Ponadto wygląda jak owadożerna-mini-palma Korzeń jest zupełnie nieproporcjonalny bo 4cm roślina ma 11-12cm korzeń. Wygląda dobrze i jest zdrowy, więc mam nadzieję że u mnie będzie mu dobrze. Puki co mam: albino, all red, typical, broad leaf (nasiona), bain's kloof. Brakuje: Wide Leaf, Giant i Narrow leaf Jupii ! Edytowane 8 Października 2014 przez spijając_nektar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid2755 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 (edytowane) gdzieś słyszałem ze perlit pleśnieje.Od góry zrobić warstwe samego torfu ?? Edytowane 8 Października 2014 przez spid2755 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Perlit nie pleśnieje. Może się rozłożyć, ale to po wielu latach. Twoje D. alicae, mogą żyć nawet w samym torfie, więc jak usypiesz im na wierzch, nic się nie stanie - jednak nie jest to w żaden sposób wymagane i konieczne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi