Skocz do zawartości

Shoutbox

Lukash

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

spijając_nektar napisał:
Do alicae (poprawione) - wystarczy spokojnie torf+perlit, więc nie przejmuj się żwirkiem. Najlepsze proporcje to 2:1 lub 1:1.

A D. capensis 'bain's kloof' zakupiłem od jednego forumowicza, który odpowiedział na mój temat w dziale "kupię". Niestety miał tylko jedną, ale zawsze już bliżej jestem do zebrania wszystkich rodzajów.

Roślina genialna - niby capensis - a jakoś zupełnie inny. Rozkłada liście w zupełnie inny sposób, tworząc literę "S". Owadożerna część liści jest gruba i zakrzywiona w dół. Ponadto wygląda jak owadożerna-mini-palma Korzeń jest zupełnie nieproporcjonalny bo 4cm roślina ma 11-12cm korzeń.

Wygląda dobrze i jest zdrowy, więc mam nadzieję że u mnie będzie mu dobrze.

Puki co mam: albino, all red, typical, broad leaf (nasiona), bain's kloof. Brakuje: Wide Leaf, Giant i Narrow leaf

Jupii !

Narobiłeś mi smaka :( jak mogłeś.? Teraz mam ten sam cel co ty (i dobrze).

Odnośnik do odpowiedzi

Poranny brak shouta to częściowo moja wina. Wczoraj forum wygenerowało spory ruch na serwerze i przekroczyliśmy zdrowo jego limity obciążenia. Normalnie wykorzystujemy od 40% do max. 60% zasobów (przy sporym ruchu na forum). Wczoraj 150%. Rano nie miałem jak zdiagnozować problemu i aby nie ryzykować banem i wyłączeniem strony przez hostingodawcę zdecydowałem się odciążyć serwer wyłączając shouta. Przyczyna przeciążenia jest chyba zdiagnozowana więc shouta mogę przywrócić.

Przepraszam za brak informacji ale nie miałem rano możliwości i czasu na wyjaśnienia.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...

hehe ostatnim razem, ten temat nam posłużył za paplaninę :P Terrarium zostało odratowane i nawet całkiem nieźle wyszło! Ba - nawet wyszło lepiej niż się spodziewałem - przez pleksi przeciągnę dodatkowe przewody. Testowałem dzisiaj aparat i uchwycił liżącego się kota, z odległości 60m! Jestem pod wielkim wrażeniem sprzętu za zaledwie 600zł :P

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz! Zawsze na początku organizujesz nam Armageddon emocjonalny, a potem ze spokojem stwierdzasz, że jest ok, a nawet lepiej ;)

Nektar - proszę wstawić kota z 60 metrów! Jak się człowiek chwali zdjęciami to wypadałoby potem je pokazać :P

Odnośnik do odpowiedzi

krople_rosy napisał:
Testowałem dzisiaj aparat i uchwycił liżącego się kota, z odległości 60m!

Dobra, dobra, wydało się, podglądaczu :P Sąsiedzi mogą już zakładać rolety :)

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to, że dostawca wgrał nam nową wersję PHP. A, że kod leciwy to i ma trochę przestarzałych komend, które teraz rzucają błędami. Jeden z błędów naprawiłem. Shoutbox na tapecie ale nie wiem kiedy i czy uda mi się znaleźć błąd (dodatkowo mam swoje obowiązki). Do odwołania shout będzie nieczynny.

Odnośnik do odpowiedzi