Skocz do zawartości

Shoutbox

Lukash

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę delikatności i nic nie urwiesz :) Już dość psucia jak na jeden tydzień :P Dawaj kota i nie marudź i terrarium pokaż jak skleiłeś :)

Jak udowodniłem przy wierceniu dziury, nie jestem delikatny :D efekt klejenia pokażę na filmiku :P a kot ! :D Pokarzę też go w swoim czasie - puki co szykuję się do pracy :( kto to widział w niedzielę na nockę :( Trochę pusto wygląda forum bez shoutboxa.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Do alicae (poprawione) - wystarczy spokojnie torf+perlit, więc nie przejmuj się żwirkiem. Najlepsze proporcje to 2:1 lub 1:1.

A D. capensis 'bain's kloof' zakupiłem od jednego forumowicza, który odpowiedział na mój temat w dziale "kupię". Niestety miał tylko jedną, ale zawsze już bliżej jestem do zebrania wszystkich rodzajów.

Roślina genialna - niby capensis - a jakoś zupełnie inny. Rozkłada liście w zupełnie inny sposób, tworząc literę "S". Owadożerna część liści jest gruba i zakrzywiona w dół. Ponadto wygląda jak owadożerna-mini-palma Korzeń jest zupełnie nieproporcjonalny bo 4cm roślina ma 11-12cm korzeń.

Wygląda dobrze i jest zdrowy, więc mam nadzieję że u mnie będzie mu dobrze.

Puki co mam: albino, all red, typical, broad leaf (nasiona), bain's kloof. Brakuje: Wide Leaf, Giant i Narrow leaf

Jupii !

Dodaj sobie do listy poszukiwanych D. capensis "Hairy form" :P

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaj sobie do listy poszukiwanych D. capensis "Hairy form" :P

hej !

O jaki fikuśny, fajny capensis! Chcę go posiąść! Na razie moja lista capensisów się nie poszerza, jednak dalej jestem zainteresowany jak największą ich różnorodnością. Ten jest także wyjątkowy. Ciągle odkrywam na nowo jakieś różne lokacje, rodzaje, lub posiadające jakąś fajną cechę. Jak kiedyś zdobędę ich najwięcej to w końcu stworzę taką "obiegową" listę ich rodzajów.

Odnośnik do odpowiedzi