krople_rosy Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Trochę delikatności i nic nie urwiesz Już dość psucia jak na jeden tydzień Dawaj kota i nie marudź i terrarium pokaż jak skleiłeś Jak udowodniłem przy wierceniu dziury, nie jestem delikatny efekt klejenia pokażę na filmiku a kot ! Pokarzę też go w swoim czasie - puki co szykuję się do pracy kto to widział w niedzielę na nockę Trochę pusto wygląda forum bez shoutboxa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TadzikMen Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 ta, nie ma jak przeczytać tego porannego spamu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Do alicae (poprawione) - wystarczy spokojnie torf+perlit, więc nie przejmuj się żwirkiem. Najlepsze proporcje to 2:1 lub 1:1. A D. capensis 'bain's kloof' zakupiłem od jednego forumowicza, który odpowiedział na mój temat w dziale "kupię". Niestety miał tylko jedną, ale zawsze już bliżej jestem do zebrania wszystkich rodzajów. Roślina genialna - niby capensis - a jakoś zupełnie inny. Rozkłada liście w zupełnie inny sposób, tworząc literę "S". Owadożerna część liści jest gruba i zakrzywiona w dół. Ponadto wygląda jak owadożerna-mini-palma Korzeń jest zupełnie nieproporcjonalny bo 4cm roślina ma 11-12cm korzeń. Wygląda dobrze i jest zdrowy, więc mam nadzieję że u mnie będzie mu dobrze. Puki co mam: albino, all red, typical, broad leaf (nasiona), bain's kloof. Brakuje: Wide Leaf, Giant i Narrow leaf Jupii ! Dodaj sobie do listy poszukiwanych D. capensis "Hairy form" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Dodaj sobie do listy poszukiwanych D. capensis "Hairy form" hej ! O jaki fikuśny, fajny capensis! Chcę go posiąść! Na razie moja lista capensisów się nie poszerza, jednak dalej jestem zainteresowany jak największą ich różnorodnością. Ten jest także wyjątkowy. Ciągle odkrywam na nowo jakieś różne lokacje, rodzaje, lub posiadające jakąś fajną cechę. Jak kiedyś zdobędę ich najwięcej to w końcu stworzę taką "obiegową" listę ich rodzajów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Shout naprawiony. Dobra. Piwko w ramach podziekowań proszę wysyłać na adres: Roman Cechowski, ul. Morelowa 13, 68-100 Żagań / Z góry dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi