marcino Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Cześć. Tak jak w temacie, czy można trzymać aż tyle kapturnic w jednej doniczce, pytam bo mam zamiar przesadzić wszystkie w jedną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Marcino - na logikę - zależy jakie rozmiary ma donica i jakie rozmiary mają kapturnice. Jak Ci się to swobodnie wszystko zmieści to przecież możesz je sadzić razem. Weź pod uwagę też, że sadzisz nie na chwilę, tylko lat kilka, a rośliny będą się rozrastały. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcino Napisano 13 Października 2014 Autor Share Napisano 13 Października 2014 Marcino - na logikę - zależy jakie rozmiary ma donica i jakie rozmiary mają kapturnice. Jak Ci się to swobodnie wszystko zmieści to przecież możesz je sadzić razem. Weź pod uwagę też, że sadzisz nie na chwilę, tylko lat kilka, a rośliny będą się rozrastały. Hmmm to fakt nie ma rozmiarów wiadra lecz jest spora, no i właśnie się zastanawiam czy im tym nie zaszkodzę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Pamiętaj tylko, żeby niższe/przyziemne kapturnice umieścić od strony padania światła, żeby wyższe ich nie zasłaniały i tyle. W naturze kapturnice nie rosną w odstępach, tylko zazwyczaj w dużych "kupach". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Ale mają też dużo podłoża w naturze... Przemyśl to czy ta jedna wielka doniczka jest taka jak miały wcześniej osobno tylko x4. Jak tak to nie powinno być problemu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Ano wiadomo, że sadzenie czterech dorosłych kapturnic w doniczce, dajmy na to, 7x7cm nie jest najlepszym pomysłem, ale to już pisała Kropka, więc nie powtarzałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Im więcej będą miały miejsca na korzenie tym wyższe urosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incluso Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Ja na dworze trzymam 3, tyle, że jest to 10 litrowe wiadro i robi za mobilne torfowisko To tylko taka mała uwaga bo wydaje mi się, że wszystko co wartościowe napisali już moi poprzednicy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi