krople_rosy Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 (edytowane) Hej! Z racji tego, że zbliża się okres zimowy - a co za tym idzie, drobny przestój w naszych hodowlach, postanowiłem założyć temat z Waszymi dokonaniami artystycznymi. Tutaj możecie się pochwalić swoimi namalowanymi obrazami, filmami, zdjęciami, wystawami, książkami których jesteście autorami, rzeźbami, grą na instrumentach. Może śpiewacie i chcielibyście wrzucić tutaj swoją twórczość, lub znajdzie się ktoś kto odważy się wkleć tutaj swoją poezję? Pole popisu jest ogromne, jak i ogromna ilość osób przeglądających to forum. "A nóż" znajdzie się jakiś koneser Waszej sztuki? Zapraszam do udziału w dyskusji i "uzewnętrznieniu" swojej artystycznej strony, mile widziane linki, załączniki oraz teksty. Dla porządku w tym temacie, proponuję, by każda osoba chcąca dodać kolejny swój wiersz, link, lub załącznik, robiła to przez "edycje" swojego pierwszego postu. Dzięki temu, cała twórczość użytkownika zostanie uporządkowana w jednym poście, a nie rozrzucona po całym temacie. Z racji tego, że zacząłem - nie chcąc być nieskromnym - kilka drobnych osiągnięć posiadam. Całe moje życie stawiałem na "artyzm" i w tej swerze starałem się rozwinąć z lepszym lub gorszym skutkiem. Niestety wiele moich "dzieł" -w tym poezja, teksty piosenek i skany obrazów uległy zniszczeniu wraz ze zniszczeniem dysku twardego, nie mniej, gdy tylko znajdę więcej czasu, postaram się przepisać fragmenty wierszy, książki którą piszę i kilka rysunków/obrazów - gdyż głównie w swoim życiu interesowało mnie malarstwo i poezja śpiewana. Mimo iż malarstwo odeszło ostatnio "w kąt" dalej pracuję prężnie nad tomikiem poetyckim: "wróble polskie". Ponadto, pochodzę z rodziny samouków-muzyków - pochodzimy z gór gdzie każdy ma smykałkę do muzyki - i potrafie grać na każdym instrumęcie muzycznym, za wyjątkiem tych, do których trzeba używać środkowego palca (bo go nie mam ) Na dziś wkleję Wam teledysk zespołu Nutshell - "To nie byłam ja" w którym występuję wraz z grupą Mithris - (sztuka ognia) - ja, to ten z białymi tunelami i czerwonej koszulce - niestety odeszłem z Mithrisu Może by Was nieco bardziej ośmielić, wkleję jeden krótki wiersz: Zrobiłaś twarz zaskoczonej choć od bardzo dawna wiedziałaś że prędzej - czy później dowiem się o taksówkarzu, rzemieślniku, instruktorze prawa jazdy i tym lokalnym pijaczku Patryku Mimo tego, podjęłaś się tej wsępnej gry beznamiętnie przeprowadzanej obcymi ustami i dłońmi musiałoby cię być przynajmniej szesnaście by pocałunki na twym ciele nie pokrywały się z pocałunkami innych męszczyzn mimo to, dalej robisz twarz zaskoczonej. Edytowane 20 Października 2014 przez spijając_nektar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Spijając na prawdę fajny wiersz ! pijaczek Patryczek mnie rozłożył na łopatki Teledysk też fajny, nie tak sobie Ciebie wyobrażałam, na pewno nie jako takiego smoka raczej zasuszonego pijaczka Patryczka A co do mojej duszy artystycznej to spi sobie gdzieś tam uśpiona. Jako dziecko dużo rysowałam i szło mi świetnie, miałam iść do liceum plastycznego ale nie poszłam. Górę wziął jednak mój umysł ścisły i obecnie to on dominuje Umiem grać na gitarze i flecie prostym. Uczyłam się sama, na flecie co tam mi w ucho wpadnie to sama sobie zagram, ale obecnie mąż nie docenia mojego talentu Flet dla niego za bardzo piszczy, na gitarę nie mam czasu, poza tym jestem leworęczna a gram na normalnym układzie i jest mi szczerze trochę niewygodnie. Obcenie gitara w piwnicy się kurzy. W szkole jeszcze śpiewałam w chórze. I to by było na tyle jeśli chodzi o moją artystyczną karierę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 20 Października 2014 Autor Share Napisano 20 Października 2014 Właśnie to "uśpienie" duszy, chyba stało się oznaką dorosłości. Też uważam że moja sobie drzemie gdzieś i czeka aż ją ktoś porządnie wybudzi.. najlepiej kijem . Gdy chciałem iść do szkoły plastycznej, w moim roczniku zlikwidowali ten kierunek, później wyrobiłem sobie opinię, że szkoła taka, tylko próbuje włożyć nieszablonowy umysł w szuflady i wielu ludzi po takiej szkole traci swoją "iskrę". A tacy ludzie stają się "wielkimi" znawcami sztuki, zwłaszcza że to takie modne.. Wyciągnij swoją gitarę, odkurz ją i obróć struny a i leworęczność nie będzie żadnym problemem - w końcu Hendrix i Cobain również byli leworęczni. Z resztą sama leworęczność jest dużym atutem, bo tacy ludzie są bardziej uzdolnieni plastycznie i muzycznie. Może pora urozmaicić sobie odrobinkę życie "poplumkując" na gitarze? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunnystar Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Fajny pomysł Patrycze. Ja co prawda nie mam się czym pochwalić, ale chętnie pooglądam/poczytam o dokonaniach innych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Bardzo dobra inicjatywa spijając_nektar! Jedna uwaga - nie zgadzam się jakoby osoby leworęczne były bardziej uzdolnione artystycznie od praworęcznych. Żadne rzetelne badania tego nie potwierdziły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 Dziękuję za miłe słowa i zapraszam innych by mogli się podzielić swoją twórczością! Na pewno macie coś w zanadrzu! Co do szczególnego uzdolnienia osób leworęcznych - prawdopodobnie żadne rzetelne badania nie były przeprowadzone, gdyż ciężko ocenić co jest uzdolnieniem a co nie. Nie mniej, trafiłem na artykuł na łamach Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego, który może nie odpowie nam na to zagadnienie, jednak przytoczy kilka ciekawostek: http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/new...i-muzyczne.html Ja do wszystkiego, co jest napisane w "necie" zawsze podchodzę z wielkim dystansem. Nie mniej, może kiedyś pojawią się jakieś rzetelne dane. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Wynika wiec z tego, że Einstein minął się z powołaniem, bo był leworęczny. Jaki ten świat niesprawiedliwy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Naktarku nie wiem jak odkopanie gitary przyjęłaby moja rodzina, bo zmiana strun oznaczałaby niejako naukę gry na nowo Zresztą trochę smutno się gra samemu dla siebie. W domu chociaż siostra słuchała i prosiła o zagranie rożnych rzeczy, tutaj mąż nie jest moim wiernym fanem Co do leworęczności w moim przypadku w większości to co napisane w artykule jest prawdą. Jeśli chodzi o muzyczne i plastyczne uzdolnienia to w mojej rodzinie też to widzę. Moja mama też jest leworęczna i potrafi grać na paru instrumentach, pięknie śpiewa, plastycznych uzdolnień za to nie ma, kuzynka leworęczna kończy teraz liceum plastyczne i idzie jej na prawdę świetnie, gra też na fortepianie. Moje zdolności jak pisałam, i muzyka plastyka, ale też matematyka która w liceum i na studiach już zdominowała resztę. Nikt z praworęcznych w rodzinie nie posiada ani zdolności plastycznych ani muzycznych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 (edytowane) Też mam za sobą powiedzmy jakieś tam początki swojej twórczości, była to twórczość muzyczna jeszcze za czasów "bawienia się" w Dj'a wpiszcie tr'S van Sun w google tr's van sun nutki http://comandos21.wrzuta.pl/audio/1HQc7Mmw...r_s_van_sun_mix http://comandos21.wrzuta.pl/audio/05gsxDlA...an_sun..._remix Edytowane 21 Października 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 (edytowane) Naktarku nie wiem jak odkopanie gitary przyjęłaby moja rodzina, bo zmiana strun oznaczałaby niejako naukę gry na nowo Zresztą trochę smutno się gra samemu dla siebie. W domu chociaż siostra słuchała i prosiła o zagranie rożnych rzeczy, tutaj mąż nie jest moim wiernym fanem Co do leworęczności w moim przypadku w większości to co napisane w artykule jest prawdą. Jeśli chodzi o muzyczne i plastyczne uzdolnienia to w mojej rodzinie też to widzę. Moja mama też jest leworęczna i potrafi grać na paru instrumentach, pięknie śpiewa, plastycznych uzdolnień za to nie ma, kuzynka leworęczna kończy teraz liceum plastyczne i idzie jej na prawdę świetnie, gra też na fortepianie. Moje zdolności jak pisałam, i muzyka plastyka, ale też matematyka która w liceum i na studiach już zdominowała resztę. Nikt z praworęcznych w rodzinie nie posiada ani zdolności plastycznych ani muzycznych. A ja obracam się w środowisku artystycznym, bo gro moich zainteresowań związanych jest ze sztuką. Znam wielu znakomitych plastyków i żaden, powtarzam żaden z nich nie jest leworęczny. Kilku członków mojej rodziny ma zdolności plastyczne, jedna z nich potrafi zagrać na każdym instrumencie. Naturalnie wszyscy są praworęczni. Wniosek? Edytowane 21 Października 2014 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 A ja obracam się w środowisku artystycznym, bo gro moich zainteresowań związanych jest ze sztuką. Zatem pochwal się nam! @Commandos21 jakiego programu używasz? Mój brat był swego czasu aktywnym dj i tworzyłna Fruity loops na imprezach puszczał przez konsole manualną, Traktora i inne programy. Jednak "siedział" w innych klimatach: EBM, ambient, electro, Goa psy trans.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Ptaah wniosek jest taki, że nie trzeba być leworęcznym, żeby mieć zdolności, ale jak jest się leworęcznym to zwykle się je ma. Praworęcznych jest tyle na świecie, że dziwne jakby żaden z nich nie był uzdolniony w tym kierunku, ale my nie o tym piszemy, tylko o tym, że jak ktoś jest leworęczny to zwykle ma takie zdolności ze względu na tą leworęczność, a nikt nie neguje tego, że i praworęczni mogą mieć, nie wiem skąd ten bulwers Wszyscy leworęczni których znam takie zdolności mają a znam ich więcej niż te trzy przykłady podane przeze mnie, poza tym to są tylko MOJE obserwacje a nie żadne badania, ale jak widać coś w tym jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Zamiast czymś się pochwalić dyskutujecie prawy do lewego. Przyznam się, popełniłem trochę grafomanii. O to próbka. teatr codzienny dwie role pierwszoplanowe wielu statystów może dojdzie gromadka mimów hałaśliwych dialogi jazzowe temat plus improwizacje ruch sceniczny prospołeczny lub patologiczny scena za mała czasami ktoś ucieka lub odchodzi bywa też że ktoś dochodzi teatr codzienny każdy gwiazdą w teatrze jednego widza statystą dla innych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Ptaah wniosek jest taki, że nie trzeba być leworęcznym, żeby mieć zdolności, ale jak jest się leworęcznym to zwykle się je ma. Praworęcznych jest tyle na świecie, że dziwne jakby żaden z nich nie był uzdolniony w tym kierunku, ale my nie o tym piszemy, tylko o tym, że jak ktoś jest leworęczny to zwykle ma takie zdolności ze względu na tą leworęczność, a nikt nie neguje tego, że i praworęczni mogą mieć, nie wiem skąd ten bulwers Wszyscy leworęczni których znam takie zdolności mają a znam ich więcej niż te trzy przykłady podane przeze mnie, poza tym to są tylko MOJE obserwacje a nie żadne badania, ale jak widać coś w tym jest. Przepraszam za zaśmiecanie tematu, to ostatni raz. Spijając_nektar wyraźnie napisał w swoim poście jakoby osoby leworęczne były bardziej uzdolnione artystycznie (w domyśle od praworęcznych). Czyli z automatu ja lub ktokolwiek praworęczny jest mniej uzdolniony artystycznie od osób leworęcznych. Wziąłem to do siebie, bo potraktowany zostałem jako osoba w jakimś stopniu gorsza od innych lub przyporządkowana do takiego grona. Idąc tym tokiem rozumowania czy blondynki są mniej inteligentne od brunetek? W odpowiedzi na Twoje stwierdzenie - ja również znam trochę osób leworęcznych i żadna z nich nie wykazuje zdolności artystycznych. Mogę zatem wyciągnąć podobny wniosek do Twojego, faworyzując jednak osoby praworęczne. OSOBA to nie mózg. Prawa czy lewa półkula mózgu nie definiuje osoby - na szczęście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 Eh.. Ptaah - jeśli Cię to uraziło, poczułeś się gorszym rodzajem człowieka, uwłoczyłem Ci i Twojej praworęczności oraz uznałem za wybrakowanego artystycznie - to przepraszam @Niekumaty_burak: Masz tego więcej? Bardzo dobre ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi