atomi Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Witam, może pytanie trochę głupie, trudno. Otóż w październiku byłam na szkolnym rajdzie w lasach pomiędzy Chechłem a Pabianicami. Tam było sporo stawów, bagien i torfowisk, więc pomyślałam, może są tam krajowe rosiczki? Rotundifolie na przykład? Niestety, sama nie miałam możliwości tego sprawdzić, ale może ktoś tam był, widział i sfotografował? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 W październiku nie bardzo miałaś szansę cokolwiek zobaczyć, skoro one już dawno śpią. Ewentualnie jakieś pędy nasienne. Na takie poszukiwania rosiczek to się najwcześniej od końca maja wybieraj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztandi Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Odkopię temat ponieważ pochodzę z okolic Są rosiczki i jest ich sporo, znajdziesz je w okolicach Róży, niestety fotografii nie posiadam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi