comandos21 Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Nawilżacz podepnij pod wł. czasowy i ustaw by sie wł nad ranem i pod wieczór będzie prawie jak w naturze. I troszkę mniej pary daj:) delikatną mgłę żeby miały taka jak nad ranem jest na ogół. Edytowane 11 Listopada 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 11 Listopada 2014 Autor Share Napisano 11 Listopada 2014 Dobrze, mgiełka już delikatnie obmywa roślinki a nie że nic nie widać?. Minął już prawie tydzień i roślinki wyglądają na zadowolone lecz niech zdecydują bardziej doświadczeni. Gdyby miał zmieniać oświetlenie to taka taśma się nada http://roraima.pl/pl/p/Tasma-LED-GROW-14%2C4w-1m/134 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Taśmy nie musisz zmieniać, ta jest odpowiednia tylko troche słaba Poproś Tatę niech dołozy Ci do tej ze 4 a nawet 6 pasków mocniejszych taśm 5050, 60 diód na metr o mocy 14,4w i wystaczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 11 Listopada 2014 Autor Share Napisano 11 Listopada 2014 Źle się wysłowiłem, chodziło mi właśnie o dołożenie paru tych mocniejszych taśm ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) A nie prościej coś takiego dołożyć po środku: naświetlacz led Koszt takiego w budowlanym sklepie to 35zł Rośliny "rosną w oczach" dosłownie Edytowane 11 Listopada 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 11 Listopada 2014 Autor Share Napisano 11 Listopada 2014 Ciekawy ten naświetlacz, to żeś mnie zaciekawił bo na pewno mogło by być dobre. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Jak masz szybę na górze to możesz go na stałe silikonem szklarskim do niej przykleić (w rogach po troszku silikony) tak by miał ok 1cm luzu pomiędzy szybą a obudową by ciepło się odprowadzało. Mówię ci, taki naświetlacz daje maximum mocy tu masz 10W z akumulatorem ale taki bez aku tylko pod sieć tez tak mocno świeci Edytowane 11 Listopada 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Ciekawy ten naświetlacz, to żeś mnie zaciekawił bo na pewno mogło by być dobre. Lepiej dołóż tych taśm, 2-3 metry i bedziesz miał dodatkowo 30-40w a nie tylko 10w z naświetlacza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Oj Jacek ale z tymi taśmami, które teraz ma + naświetlacz to potężne światło jest:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Oj Jacek ale z tymi taśmami, które teraz ma + naświetlacz to potężne światło jest:) Tylko po co robić coś innego? Może niech jeszcze świetlówki dołączy i bedzie miał komplet Metr taśmy ma 14,4w a dołaczy co naj mniej 2-3m. Ma taśmy, dokłada mocniejsze i nie zmienia ogólnego wizerunku całości a efekt o wiele lepszy. Oczywiście zrobi jak uważa, to tylko podpowiedż-rada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Tak jak mówisz tylko nie taśma z diodami 5050 lecz 5630 (są mocniejsze ale ich ilość na 1m mniejsza niż w przypadku 5050) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 12 Listopada 2014 Autor Share Napisano 12 Listopada 2014 No właśnie, może dobre jest tylko trochę mojemu oku to nie pasuje, bo mi wygląd całości trochę psuję. Zostane przy taśmach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) Jeszcze nie zrobiłem z oświetleniem i się pytam bo znalazłem oprawę na świetlówki t8 i czy by to się sprawdziło. http://www.zoofaktor.pl/gady/swiatlo-ogrze...uael-zs-30.html A swietlówką byłaby sylvania grolux. Edytowane 23 Listopada 2014 przez jakub Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Jeszcze nie zrobiłem z oświetleniem i się pytam bo znalazłem oprawę na świetlówki t8 i czy by to się sprawdziło. http://www.zoofaktor.pl/gady/swiatlo-ogrze...uael-zs-30.html A swietlówką byłaby sylvania grolux. Szkoda wydawać tyle kasy na zestaw do jednej świetlówki Przejzyj ten temat: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Sposob-na...nie-t17877.html Całkowity koszt połowe tańszy i zestaw dwu swietlówkowy, dla Twojego terrarium w zupełności wystarczający Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emdine Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 fajny niby ten zasilacz ale wydaje mi sie ze szkoda kasy na cos takiego kupujac statecznik elektroniczny 1x18W zaplacisz jakies 30 zl do tego kupisz 2 m kabla 10zl i oprawki za 5 zl to koszt calego zasilacza bedziesz miec conajmnej polowe taniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi