Szymon_ro Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Witam . Gdy przeglądałem tematy natrafiłem na temat z tym związany . Wyczytałem że trzeba wyciąć słupek z kwiatu by nie doszło do samozapylenia ale nie wiem kiedy to zrobić bo przecież niektóre kwiaty się nawet nie otwierają i są zapylone . Rosiczki które chciałbym skrzyżować to Drosera aliciae i Drosera capensis . Więc kiedy wyciąć słupek z pąku ? Z góry dziękuje za odpowiedzi . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Poczytaj jeszcze raz to co znalazłeś, bo jak wytniesz słupek, to nic Ci z tego nie wyjdzie. Albo Ty źle zrozumiałeś, albo ktoś się pomylił, bo nie mogło chodzić o słupek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_ro Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 A czy mogło chodzić o pręciki ? Już wiem trzeba wyciąć pręcik ale dalej nie wiem kiedy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Może zadaj sobie najpierw pytanie: Po co krzyżować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_ro Napisano 11 Listopada 2014 Autor Share Napisano 11 Listopada 2014 Nigdy tego nie robiłem chciałbym spróbować . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Może zadaj sobie najpierw pytanie: Po co krzyżować? Nie zadawaj takich pytań. Uda się, lub nie, ale przy okazji nauczy się czegoś. Już wie jak rozmnażają się rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Już wiem trzeba wyciąć pręcik ale dalej nie wiem kiedy Zanim dojrzeją. Może zadaj sobie najpierw pytanie: Po co krzyżować? Bo można. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_ro Napisano 11 Listopada 2014 Autor Share Napisano 11 Listopada 2014 Tak dla jasności , czyli kilka dni przed otwarciem się kwiatu , aż będzie można go otworzyć by wyciąć pręciki z pyłkiem . Tak ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi