B-52 Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Na zimę musiałem przenieść rośliny do domu,a że mam ich trochę musiałem coś wymyśleć. Temat długi nie będzie bo i wymyślunek prosty Zajęło mi to cały dzień,wliczając projekt,zakupy,pocięcie i połączenie wszystkiego. Wymiary są na rysunku technicznym (fot.1),na kalce rysowane rapitografem z zachowanie wszelkich zasad rysunku i pisma technicznego Jeżeli nie są zbyt wyraźne to podam jeżeli ktoś znajdzie się zainteresowany. Zaczęło się od tego No i krok po kroczku,czyli zwymiarowanie i cięcie Najbardziej frustrujące czyli ustawianie,łapanie kątów,dopasowywanie aż w końcu spawanie Pospawane Pomalowane i z półkami. Półki zrobione z pleksy na tyle grubej,ze wytrzymuje ciężar podstawek z doniczkami Co by nie zdradzać wszystkiego od razu (bo jak wspomniałem temat zbyt obszerny nie będzie) to następna,a zarazem ostatnia relacja za dwa tygodnie Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 (edytowane) Fajnie, że masz możliwość samemu zrobić sobie taki regał Całkem ładnie to wygląda Będziesz montował tam sztuczne oświetlenie ? Chyba zapomniałeś dorzucić ten rysunek techniczny Edytowane 15 Listopada 2014 przez biedronkaoo7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 Oświetlenia nie będzie bo jest tak wymierzona,że pasuje akurat na całe okno. Także na te 4-5 miesiące wystarczy oświetlenia. Jakbym choć jeszcze jedna świetlówkę zainstalował do tych obecnych to by mnie z domu wyrzucili Rysunek jest...na pierwszej fotce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Mierzenie, cięcie, spawanie... Kawał dobrej roboty. Szacun. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Gdybym ja robiła coś takiego, to bym jednak zostawiła większe odstępy między półkami, żeby nie zaciemniały się wzajemnie. Jednak na zimę chyba może być tak gęsto, słońce trochę niżej... Jak planowałam coś podobnego na cały rok, nie tylko na zimę, to mi wychodziło, że żeby półki nie były w cieniu wyższych półek w letnie południe, to półki o szerokości 30cm musiałyby być w odstępach minimum 45cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 U mnie wyszły przerwy między półkami po35cm,zwiększyłem w procesie tworzenia. Praktyka wygrała z teorią Na okres zimowania wystarczy. W końcu to jeszcze tylko 3 miesiące. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Obiecane zdjęcia opóźnione w czasie. Poza tym,że trochę spowolniły wzrost to innych negatywnych aspektów nie zauważyłem. Postaram się zrobić lepsze zdjęcia jak będę miał sposobność. Edytowane 13 Grudnia 2014 przez B-52 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi