Cephalotus Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Nie wiem na ile to jest ważne, ale jak się zorientowałem nawet trochę osób robi zakłady przez internet. Nie wiem na ile ten artykuł mówi o realnej przyszłości takich osób, ale myślę, że podanie tej informacji do wiadomości nie zaszkodzi. Poczytać można sobie TUTAJ. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Może dla częściowego uspokojenia niektórych osób, które mogą być zainteresowane tematem, wrzucam całkiem logiczną argumentacje mojego kolegi, studenta Prawa na UŚ "Przepisy są trochę niejednoznaczne, ponieważ z jednej strony polskie prawo zakazuje wielu gier hazardowych w sieci, ale z pomocą przychodzi tutaj prawo unijne, które dopuszcza korzystanie z usług dowolnego przedsiębiorstwa działającego na terenie jednego z krajów unijnych, jeśli tylko w danym kraju owa działalność jest akceptowana przez lokalne prawo. Innymi słowy, skoro na Malcie jest dozwolony e-hazard, a zarówno Malta, jak i Polska są członkami Unii Europejskiej, nie powinno być problemów z korzystaniem z usług kasyna. Ustawa hazardowa wprowadzona kilka lat temu w Polsce jest więc niezgodna z prawem unijnym, zatem nie może być podstawą do karania gracza z Polski. Argumentem tej tezy jest traktat lizboński, który to podpisany 1 kwietnia 2008 roku pozbawił Polskę suwerenności i decydowania o własnym losie na rzecz Unii Europejskiej" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi