dokkrb Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Bardzo dobrze to zaplanowałeś. Takie przesunięcie akwarium jest najlepszym rozwiązaniem, aby uzyskać z tyłu część lądową, powinno wszystko w takich warunkach rosnąć, tylko nie jestem pewien czy utrzymasz odpowiednio wysoką wilgotność przy tak otwartym zbiorniku, może poza zraszaniem (które sprawdza się w utrzymaniu wilgotności w zamkniętych zbiornikach) warto uwzględnić jakieś fogery, które będą cały czas produkowały mgiełkę - przy tak dużym zbiorniku sprawdzi się w tej roli jakiś standardowy, domowy nawilżacz. Powodzenia z budową Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mec Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Dziękuję za rady. Chciałem dododać, że rośliny chce już zacząć zbierać. Czy obecnie jest szansa żeby coś dostać czy trzeba czekać do wiosny? Teraz stawiam mały zbiornik na rośliny, żeby mieć na start już coś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Dziękuję za rady. Chciałem dododać, że rośliny chce już zacząć zbierać. Czy obecnie jest szansa żeby coś dostać czy trzeba czekać do wiosny? Teraz stawiam mały zbiornik na rośliny, żeby mieć na start już coś. Teraz też można kupować, tylko trzeba w sklepie zakupić także pudełko styropianowe chroniące przed mrozami (więc trochę większe koszty), jednak niestety część sklepów ma wstrzymaną sprzedaż do wiosny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi