Skocz do zawartości

Wystawa Roślin Mięsożernych - Ogród Botaniczny UW 2015

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Po kilku latach przerwy w tym roku zamierzam dotrzeć na wystawowy weekend w Warszawie. BTW, temat stowarzyszenia nieco ucichł - jeśli miałby ruszyć - to tylko na tej wystawie.

Odnośnik do odpowiedzi

Moi Drodzy!

Mamy już wszystko, co jest potrzebne do jeszcze szerszego nagłaśniania imprezy! Za wszelką pomoc w tym kierunku otrzymacie coś absolutnie pięknego i niematerialnego - naszą wdzięczność!:))

Link do wydarzenia na fb: https://www.facebook.com/events/818390928226064/. Dodawajcie siebie, kumpli od ciorania w gałę, od piwa, od CSa, babcię, dziadka i kogo jeszcze popadnie:) Nader chętnie zapraszajcie przedstawicielki płci pięknej:))))

Plakat wystawy:

post-2750-1430918558_thumb.png

Co będzie można zobaczyć?

Duże i małe rośliny, szerokie i wąskie. Będą jak zawsze wysokie flavki, ciekawe krzyżówki, zupełnie nowe mieszańce (częściowo tylko po jednej wystawowej sztuce).

Nowość! Kolekcja rosic pigmejskich. Na wystawie i na kiermaszu!

Nowe kultywary i klony muchołówek.

Wystawa roślin in vitro.

Ogromniaste hele.

Będzie można też posłuchać mnie na prelekcji w uroczej salce seminaryjnej w Ogrodu biurze na samej górze.

Na kiermaszu moc atrakcji również jest przewidziana:))

Łączę serdeczne pozdrowienia!

Odnośnik do odpowiedzi

Żałuję, że mnie nie będzie. Nie wiem jak to wychodzi, że co roku w tym samym czasie organizowane jest spotkanie towarzystwa storczykowego w okolicy Kielc i Krakowa. Jako, że jestem współ-organizatorem, a termin jest z góry ustalony, toteż nie będę mógł się pojawić na wystawie. :( Ponieważ z Krakowa blisko na Słowację, toteż korzystam z okazji, aby się tam wybrać, bo tak to nie pojadę jakieś 600-700 km, żeby na Słowację zajechać.

Żałuję, bo na pewno będzie co roślinnego oglądać. Może będą jakieś żenlisee, z sadzonek liściowych ode mnie. :wink:

Róbcie mnóstwo zdjęć, to sobie chociaż potem pooglądam.

Odnośnik do odpowiedzi

W związku z licznymi zapytaniami:

Zamówienia na asortyment carnisana.pl do odbioru na wystawie można składać do czwartku 14-go maja do godz. 10.00 wysyłając maila z zamówieniem na carnisana@gmail.com W tytule maila proszę wpisać : Zamówienie - Warszawa OB UW 2015

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wspomnę, że będzie dużo różnych ciekawostek ze świata tłustoszy na wystawce, jak i do kupienia (w wyjątkowych cenach), wielu jeszcze nie wklikiwaliśmy na stronę :) . Również z rosiczek pojawi się parę ciekawych rzeczy, których nie ma na stronie, nie tylko z pigmejek (ich będzie duuużo :) )

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się orientuję, to przy ogrodzie jest parking. Ale tak to na większości ulic jest kilkanaśnie miejsc więc z tym nie ma problemu. :)

Nie jestem pewna, czy na parking przy Ogrodzie można wjechać, na bramie wisi znak zakazu wjazdu. Nawet jeśli, to obawiam się, że w weekend będzie zapchany, poza tym jeżeli dobrze pamiętam rok temu był tam kiermasz. Zdecydowanie polecam porzucić samochód gdzieś na trasie autobusów 180 lub 116 i podjechać komunikacją.

Odnośnik do odpowiedzi