Skocz do zawartości

Wystawa Roślin Mięsożernych - Ogród Botaniczny UW 2015

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Auto załadowane w nocy, po pokonaniu licznych korków w aglomeracji dojeżdżamy do Warszawy, nocka pod znakiem pracy przed nami! :))

Do zobaczyska i pamiętajcie o jutrzejszych wieczornych spotkaniach ;)

Edytowane przez Alberciarz
Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem z wystawy :D Oprócz owadożerów można w szklarniach pooglądać np. kaktusy xD Ogólnie fajnie, mogłaby być większa przestrzeń między dwoma stanowiskami, bo trochę tłoczno przy kupowaniu. Kupiłem pięknego, wyrośniętego cephalotusa - nie sądziłem, że kiedyś będę go miał w swojej "kolekcji" a tu proszę :) I jeszcze jakiegoś dzbanecznika, ale zapomniałem co to za gatunek, może ktoś by tu wiedział ^_^ Niektórzy się nieźle wykosztowali ;D Mogłem wziąć jeszcze jakąś kapturnice xD

Cephal

http://scr.hu/5qwt/7woc5

http://scr.hu/5qwt/0dq8d

http://scr.hu/5qwt/pqneg

Dzbanecznik

http://scr.hu/5qwt/zxs4m

http://scr.hu/5qwt/kft4l

Odnośnik do odpowiedzi

I ja dzisiaj pojawiłem się na wystawię. Był to mój pierwszy wyjazd na tego typu imprezę i na pewno nie ostatni ;)

Już z daleka było widać że Carnisana jest w Warszawie. Po drodze do ogrodu botanicznego na Alejach Ujazdowskich co chwilę mijali mnie ludzie niosący kapturnice,muchołówki czy rosiczki ;) W szklarniach prezentowany były bardzo ciekawe rośliny. Po dotarciu do kiermaszu mym oczom ukazał się tłum eeek ludzi zainteresowanych owadożerami, zespół Carnisany miał pełne ręce roboty.

Tyle pisania czas na kilka zdjęć. Dużo ich nie mam ale dla tych którzy nie mogą na własne oczy zobaczyć to zawsze coś;)

thumb_IMAG1203.jpg

thumb_IMAG1204.jpg

thumb_IMAG1205.jpg

thumb_IMAG1206.jpg

thumb_IMAG1207.jpg

thumb_IMAG1208.jpg

thumb_IMAG1209.jpg

post-4651-1431791341_thumb.jpg

post-4651-1431791347_thumb.jpg

post-4651-1431791352_thumb.jpg

post-4651-1431791445_thumb.jpg

Edytowane przez chroman91
Odnośnik do odpowiedzi

Super wystawa :) byłem krótko ale warto było. Fajne rośliny w atrakcyjnych cenach. Nieobecni koniecznie muszą przyjechać za rok. Ja kupiłem kilka ciekawych kultywarów muchołówek w dobrych cenach :D

Edytowane przez kamil.sagan
Odnośnik do odpowiedzi

Roślin faktycznie bardzo dużo, sporo nowych gatunków, których nie ma w sklepie.

Ludzi jeszcze więcej, nie można się dopchać do stołu.

Warszawa_2015_05_16_001.jpgWarszawa_2015_05_16_003.jpg

Warszawa_2015_05_16_002.jpg

Warszawa_2015_05_16_008.jpgWarszawa_2015_05_16_010.jpg

Te puste miejsca między doniczkami są po roślinach które kupiłem lub dostałem, wróciłem do Gdańska z pełnym bagażnikiem.

Warszawa_2015_05_16_012.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Doktorze... czyżbyś odmówił sobie głowniej atrakcji wspólnego Grillowania?

Mam nadzieję że za rok juz nic nie pokrzyzuje mi planów ,a rozmowa z Toba i kilkoma innymi osobami które uważam z swoich inspiratorów będzie uwięczeniem podróży ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Doktorze... czyżbyś odmówił sobie głowniej atrakcji wspólnego Grillowania?

Mam nadzieję że za rok juz nic nie pokrzyzuje mi planów ,a rozmowa z Toba i kilkoma innymi osobami które uważam z swoich inspiratorów będzie uwięczeniem podróży ;)

Planowałem zostać dłużej i nocować u rodziny pod Radomiem, ale niestety musiałem wracać do Gdańska, bo okazało się że na niedzielę wrzucili mi zaległe zajęcia na studiach zaocznych. Na spotkanie się pewnie będzie jeszcze niejedna okazja.

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu zdjęć nie niestety nie robiłem, a jak robiłem to głównie tłustoszom. Ale może reszta w jakimś stopniu zobrazuje wystawę. Na początek stoiska:

thumb_DSCF9641.jpg thumb_DSCF9644.jpg thumb_DSCF9646.jpg thumb_DSCF9647.jpg thumb_DSCF9649.jpg

thumb_DSCF9651.jpg thumb_DSCF9653.jpg thumb_DSCF9690.jpg thumb_DSCF9692.jpg thumb_DSCF9703.jpg

Rośliny CarniSany:

thumb_DSCF9656.jpg thumb_DSCF9669.jpg thumb_DSCF9670.jpg thumb_DSCF9671.jpg thumb_DSCF9672.jpg

thumb_DSCF9673.jpg thumb_DSCF9674.jpg thumb_DSCF9676.jpg thumb_DSCF9678.jpg thumb_DSCF9680.jpg

thumb_DSCF9683.jpg thumb_DSCF9684.jpg thumb_DSCF9688.jpg thumb_DSCF9654.jpg thumb_DSCF9655.jpg

Rośliny Fly Guya:

thumb_DSCF9661.jpg thumb_DSCF9663.jpg thumb_DSCF9664.jpg thumb_DSCF9665.jpg thumb_DSCF9666.jpg

thumb_DSCF9667.jpg thumb_DSCF9668.jpg

Na koniec dla miłośników futrzaków - rezydent Ogrodu ;)

thumb_DSCF9681.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Wystawa... genialna! Osoby, które nie dotarły mają czego żałować. Bardzo miło było Was wszystkich poznać, po krótce wymienić się doświadczeniami. Oby częściej!

Niestety z przyczyn niezależnych ode mnie, około 17 musiałem się urwać, nie załapując się nawet na zdjęcie grupowe, a potem grilla :( Ale następnym razem to nadrobię! Na zdjęciach dokkrb się chociaż załapałem, więc pamiątka jest :)

Czekam na więcej zdjęć !

Edytowane przez Crespo
Odnośnik do odpowiedzi