neo_constantine Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 Witam ! Dzisiaj od pewnego zaprzyjaźnionego ogrodnika dostałem ot taką muchołowkę :>Zdjęcie<. Nie jestem pewny co do jej gatunku. Czyżby to była Regular form ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 Jeśli regular to musiała mieć mało słońca ze tak liście do góry rosną. Nie jestem pewna. Bardzo ładna :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 Hmm, też mam taką muchołówkę, kupiłem dawno temu w Obi i także nie mam pojęcia jaka jest jej nazwa. To, że liście rosną jej w górę nie koniecznie zależy od braku słońca. Moja stoi na zewnątrz, w pełnym słońcu i liście rosną jej na długość około 8 cm + pułapka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 Według mnie jest to Dionaea muscipula "Heterophylla" lub Dionaea muscipula "Low Giant". Może to też być Dionaea muscipula "Fast" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 Regular a może nawet Dutch. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 to raczej napewno regular tylko tak jak pisała riv mało światła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4L!3n Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 piekny okaz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jatzo1987 Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 Moim zdaniem to zdecydowanie młody GIANT... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 Moim zdaniem to regular form Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1992 Napisano 30 Czerwca 2006 Share Napisano 30 Czerwca 2006 a mi to wygłąda na dutch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askanios Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 Porownalem ze swoimi mucholowkami. U mnie identycznie wyglada regular. Wiec mysle ze to regular Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4L!3n Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 Dzisiaj od pewnego zaprzyjaźnionego ogrodnika Pewnie miala za malo slonca i dlatego liscie stercza a nie jest do tuch na pewno . tez stawiam na regular Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 6 Lipca 2006 Autor Share Napisano 6 Lipca 2006 Pewnie miala za malo slonca i dlatego liscie stercza a nie jest do tuch na pewno . tez stawiam na regular Dokładnie taka była moja teoria. Ja także stawiam na regular form. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 i tyle pisania żeby stwierdzić że to najpospolitsza muchołówka :: Ps: czemu wszyscy zmieniają ostatnio avatary?? neo, riv a ja ciągle moja wisełka... Trzeba wrzucić coś innego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Askanios Napisano 9 Lipca 2006 Share Napisano 9 Lipca 2006 No wlasnie Dutch napewno nie dlatego, ze u dutch liscie rosna bezposredni do gory, a tutaj widac ze rosna na boki a tylko wyginaja sie do gory. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi