mrDIIL Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Witam, Nie zimowałem w tym roku mojej B52 gdyż była w złej kondycji zamiast tego poszła pod Power Ledy, jednak jakoś... Schowała stożek wzrostu pod ziemię :/ czy mogę go jakoś wyciągnąć w górę czy najpierw niech ma lepszą kondycję i tu: Pytanie numer dwa, mogę ją teraz przenieść do paludarium pośredniego? (moja mała dionaea ma tam raj). P. S. Czy lekkie wybawienie pułapek to dobra kondycja na zimę? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Jakaś focia by się przydała... I co to znaczy, że była w złej kondycji? Jestem przeciwna niezimowaniu muchołówek, bo "zła kondycja". Brzmi to trochę jak "nie pójdę spać, bo jestem zmęczona". Jak już to łagodniejsze warunki dla słabszych lub młodszych okazów, ale nie zupełne pominięcie spoczynku... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Tak to wygląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Ona ma tarczniki, zdaje się. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Na pewno coś ją zjada. Jak nie tarczniki to jakieś inne robaczki, słabo widać na zdjęciu, trudno na 100% stwierdzić co to. Wyczyściłabym z robali, popryskałabym odpowiednim insektycydem, przesadziłabym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Na razie popryskane, zaraz zdejmę robale, a następnie przesadzę. Mam nadzieję, że wyżyje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 9 Lutego 2015 Autor Share Napisano 9 Lutego 2015 Wszystko zrobione, jest jeszcze szansa. A teraz możemy przejść do pytania 2 (patrz 1. post) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fan dzbaneczników Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Tak szczerze to nie można tego stwierdzić bez zdjęcia paludarium a jeśli chodzi o tą dionaea-ę to nie pomyliło ci się przypadkiem z droserą bo jakbyś chciał wiedzieć B52 to też dionaea czyli muchołówka Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Fan dzbaneczników Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi