biedronkaoo7 Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Świetne te budki !! Widać, że to profesjonalna robota a nie jakieś byle co Szczerze podziwiam i chęci i umiejętności Ile takich budek rocznie wieszasz ? No i pewnie musisz poszerzać terytorium wieszania Edytowane 9 Marca 2015 przez biedronkaoo7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Super budki, niezła robota Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 To już nie budki tylko eleganckie apartamenciki Świetna robota! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Wolo dzięki za wspaniały opis i zdjęcia budek . Na pewno skorzystam z niego . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 9 Marca 2015 Autor Share Napisano 9 Marca 2015 Dzięki wszystkim za miłe opinie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 Budki rewelacja Niedawno wygarniałem ze swoich ubiegłoroczne gniazda. W sumie mam trzy budki na działce. Wolałbym więcej, ale nie mam gdzie wieszać (za młode drzewka) a i tak już jedna z nich wisi na drzewie za płotem. W ubiegłym roku we wszystkich gnieździły się ptaki tj. sikory bogatki (dwa lęgi), wróble i pleszka ogrodowa (bardzo ładny samczyk) w budce przeznaczonej dla szpaków. Uwielbiam je obserwować, jak się krzątają w sezonie lęgowym. Marzy mi się lęg dudka, które widuję u mnie na działce kilkadziesiąt razy w roku, więc muszą gniazdować gdzieś w pobliżu... Przepiękne ptaki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 Marzy mi się lęg dudka, które widuję u mnie na działce kilkadziesiąt razy w roku, więc muszą gniazdować gdzieś w pobliżu... Przepiękne ptaki. Dudek potrzebuje budki o odpowiedniej wielkości i odpowiedniej średnicy otworu. Powieś taką, a zwiększysz prawdopodobieństwo zasiedlenia jej przez dudka. Ja też taką powiesiłem, niestety nie mogłem jej odwiedzić w sezonie Jesienią okazało się, że była zasiedlona, ale czy to był dudek.........? Równie dobrze mógł to być jakiś inny gatunek, choć w tamtych okolicach dudka widuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 13 Marca 2015 Autor Share Napisano 13 Marca 2015 Potrójna budka lęgowa dla jerzyków: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi