Marrom Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 W numerze: An updated taxonomic treatment of the natural hybrids of Sarracenia L. (Sarraceniaceae) Taxonomic Utricularia news Drosera × Dork’s Pink a man-made pygmy Drosera hybrid between Drosera lasiantha and Drosera callistos The 10th ICPS Conference 2014, Cairns, Australia Field tripping with the ICPS - a visit to far northern Queensland New cultivars: Dionaea muscipula ‘Farou’, Dionaea muscipula ‘Carniplant’, Dionaea muscipula ‘Purple Haze’, Sarracenia ‘Legacy’, Nepenthes ‘H.R. Giger’ Opisy nowych, zarejestrowanych kultywarów są dostępne TUTAJ: http://www.carnivorousplants.org/cpn/artic...3n4p135_137.pdf Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 'Purple Haze' nie tylko nazwę ma imponującą. Może pokrzyżować moje plany wyhamowania z ilością kultywarów. (; Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 (edytowane) Mnie intryguje Nepenthes ‘H.R. Giger’. Znając twórczość artysty, obawiam się najgorszego edit: Znalazłam delikwenta: http://www.carnivorousplants.org/cpn/Speci...2_38.html#giger Bardzo mi się podoba Edytowane 28 Lutego 2015 przez Kropka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Eee tam Giger, ja wolę potwora z bagien Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Ojojoj - Sarracenia ‘Legacy’ też szkaradna nie jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Ten magazyn to tylko w angielskiej wersji językowej jest drukowany? Czy istnieje jakieś polskie tłumaczenie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Tylko język angielski. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Potworek to mix 2 moich najulubieńszych kapturnic, więc czegóż chcieć więcej? Swoją drogą D. 'Purple Haze' to kawał dobrej muchołówki - w przeciwieństwie do 80% tego powstającego w zastraszającym tempie badziewia. Stare czerwone kultywary, strzeżcie się! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi