StachuRosja Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Witam po dwóch tygodniach od wysiania zimnolubna rosiczka (rotundifolia) zaczeła kiełkować!!! Zauważyłem 2 małe rosiczki. Wiem że 2 tygodnie to krótki okres jak na kiełkowanie rosiczek. Ale jest to gatunek zimnolubny i na to kiedy wykiełkiuje może mieć wpływ stratyfikacja. U mnie przez cały luty doniczka z nasionami stała w lodówce Zdjęcia rotundifolia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Zaryzykowałbym stwierdzenie, że to nie rosiczka wzeszła tylko jakiś chwaścik. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek79 Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Ptaah masz rację, na 100% to nie są rosiczki tylko jakieś chwaściki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 I torf jakiś przypleśniały... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Spryskaj to czymś, bo w przeciwnym wypadku raczej nic poza chwaścikami Ci tu nie wyrośnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Torf z lodówki niestety może tak wyglądać. D. rotundifolia kiełkuje się na zewnątrz, w końcu to rodzimy gatunek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi