morakam Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Witam wszystkich Jak co roku wszystko kwitnie, i zwiększa się zapotrzebowanie na parapecie. Nie mam zbyt wiele miejsca na roślinki, ponieważ moi rodzice postanowili w większości pomieszczeń postawili na podwójne okna balkonowe (brak parapetów ) Wykorzystałem w pełni jedyny słoneczny parapet w domu, podstawiłem pod niego ławę, ale miejsca dalej brak. Może to i głupi pomysł, ale wiecie jak wykorzystać do roślin starą szafę? Edytowane 17 Marca 2015 przez morakam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salivan Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Ja mam przemysłową półke z castoramy postawioną w oknie balkonowym,dobry patent. Edytowane 17 Marca 2015 przez salivan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morakam Napisano 17 Marca 2015 Autor Share Napisano 17 Marca 2015 też myślałem nad zakupem takiej półki, ale niestety rodzice się nie zgadzają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Mozesz zapytać czy mozesz rośliny podwiesić (wiszące dzbanki to cudo). Albo sprobować zrobić coś takiego jak dokkrb http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...7475&st=330 post nr 342. Edytowane 17 Marca 2015 przez Scavell Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Mozesz zapytać czy mozesz rośliny podwiesić (wiszące dzbanki to cudo). Albo sprobować zrobić coś takiego jak dokkrb http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...7475&st=330 post nr 342. Coś mi się zdaje, że poza "grow chamber" to by nie rosło zbyt dobrze... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Zerknij na temat, który sam rozpocząłem rok temu mając podobny problem. Myślę, że gdybyś zrobił coś takiego jak ja, to problem by się rozwiązał, wygląda to dość estetycznie więc może rodzice by nie mieli nic przeciwko http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...=17773&st=0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morakam Napisano 17 Marca 2015 Autor Share Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Całkiem niezła rzecz Edytowane 17 Marca 2015 przez morakam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morakam Napisano 17 Marca 2015 Autor Share Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Kiedyś chcąc zapewnić rosiczkom na parapecie trochę więcej światła, zmontowałem dwie takie półeczki Gdybym jedną z nich nieco podwyższył i zmontował razem, myślicie, że byłoby to funkcjonalne? Edytowane 17 Marca 2015 przez morakam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Stojąca lub wisząca we wnęce okiennej konstrukcja poziomych płyt szklanych, ale ... nie jest to łatwe do zrobienia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Stojąca lub wisząca we wnęce okiennej konstrukcja poziomych płyt szklanych, ale ... nie jest to łatwe do zrobienia. Bądź gablotka szklana Tańsza alternatywa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi