Skocz do zawartości

Panel Led

satan123666

Rekomendowane odpowiedzi

Z czym to można porównać?

Jest na forum mój post pod tytułeem przeprowadzka i na nim widać fotki jak rośliny nie mają żadnych rumieńców.

Fotki do porównania na razie to jest tydzień. Więc mam nadzieje że wrócą do formy i wybarwienia jaką miały po otrzymaniu. :D

http://www.rosliny-owadozerne.pl/Przeprowadzka-t18496.html

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem zrobić poradnik do panelu Led krok po kroku. Ale nie miałem czasu na fotki mam córeczkę od dwóch tygodni i zależało mi żeby jak najszybciej go zrobić zamontować na stojaku własnej roboty i wracać do obowiązków taty.

Odnośnik do odpowiedzi

Z ilu diód składa się panel? Jaką powierzchnie nim oświetlasz? Jakie długości fali wybrałeś? Jaki masz stosunek diód niebieskich do czerwonych? Bo białych nie widzę :P

7 czerwonych 660-665 nm 7 niebieskich 465 nm

Odnośnik do odpowiedzi

Z ilu diód składa się panel? Jaką powierzchnie nim oświetlasz? Jakie długości fali wybrałeś? Jaki masz stosunek diód niebieskich do czerwonych? Bo białych nie widzę :P

A powierzchnia to doniczka ma 45 cm szerokości ale odbłyśnik ma 55 cm i daje światełka na tyle że można jeszcze coś dołożyć obok doniczki.

Odnośnik do odpowiedzi

Jest na forum mój post pod tytułeem przeprowadzka i na nim widać fotki jak rośliny nie mają żadnych rumieńców.

Fotki do porównania na razie to jest tydzień. Więc mam nadzieje że wrócą do formy i wybarwienia jaką miały po otrzymaniu. :D

http://www.rosliny-owadozerne.pl/Przeprowadzka-t18496.html

nie można było wszystkiego w jednym temacie?

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze współczuję tego fioletu :) A panel o mocy 14W wydaje mi się słaby jak na zapotrzebowania muchołówek. Czas pokaże.

Pamiętam, że Dorianowi przy mniejszej mocy ładnie rosły.

Jak się mylę to mnie poprawcie.

Odnośnik do odpowiedzi

Dorian w swoim temacie podał, że jego panel ma 32 diody po 1W każda. Więc nie, nie jest to mniejsza moc. Dogrzebałem się do jego tematu poświęconego panelowi led i znalazłem jedynie jedną wzmiankę w tekście, że muchołówki ładnie rosły i łapały kolory. Żadnego zdjęcia, nic. Jeśli zobaczę takiego np. purpurowego 'Royal Red' to uwierzę, że 32W czyni cuda.

Odnośnik do odpowiedzi