MarcinS Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) Ptaah , zapewniam Cię ze 32w dla muchołówek wystarczy. U mnie taka moc jest na akwarium 90x45 cm, muchołówki nawet na brzegu akwarium się bawią. Wg mnie muchołówki najbardziej korzystają ze światła diodowego. Dla niedowiarków wstawię zdjęcia jak wrócę z pracy. Edytowane 18 Marca 2015 przez MarcinS Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) Nie w tym rzecz, że komuś nie ufam. Po prostu jedna osoba określi zaróżowione pułapki za świetnie wybarwione podczas gdy inna uzna je za zieloną sałatę. W przypadku wybarwienia roślin wszelkie rezultaty warto więc obrazować zdjęciami. Istotna jest też prezentacja całkowicie czerwonych kultywarów jako najtrudniej wybarwiających się. Nie jest też miarodajna obserwacja w momencie gdy rośliny stoją np. na parapecie okiennym, bo nie da się określić "czyja" jest tu większa zasługa - słońca czy panelu ledowego. Edytowane 18 Marca 2015 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Wstawiłem zdjęcia do mojego tematu Link żeby nie robić bałaganu w temacie satan123666. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Dorian w swoim temacie podał, że jego panel ma 32 diody po 1W każda. Więc nie, nie jest to mniejsza moc. Dogrzebałem się do jego tematu poświęconego panelowi led i znalazłem jedynie jedną wzmiankę w tekście, że muchołówki ładnie rosły i łapały kolory. Żadnego zdjęcia, nic. Jeśli zobaczę takiego np. purpurowego 'Royal Red' to uwierzę, że 32W czyni cuda. A on nie miał jeszcze 2 małego panelu 9W z 3 diod 3W? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi