gotiman13 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Ostatnio na podstawce zaobserwowałem kilka małych,białych robaczków.Wiją się one i skaczą po całej podstawce...Ma ktoś pomysł co to może być i jak temu przeciwdziałać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Są to skoczogonki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gotiman13 Napisano 23 Marca 2015 Autor Share Napisano 23 Marca 2015 Są to skoczogonki Są one w jakiś sposób groźne dla muchołówki ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Skoczogonki ciągnie do wilgotnego podłoża, więc są one częstym gościem u hodowców roślin owadożernych. Ogólnie w dużej ilości i w momencie zbyt suchego podłoża przez pewien czas, mogą zacząć podgryzać korzenie, jednak nie słyszałem aby u kogoś wywołały straty, sam mam ich sporo w podstawkach z wodą i jeszcze nie zrobiły nic złego. Raz na jakiś czas po prostu naleje do podstawek więcej wody niż zwykle, wtedy zaczyna ich sporo pływać na powierzchni, wodę wylewam, powtarzam krok ... no i jest ich trochę mniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi