maciek0421 Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Hej, po małym wypadku, w którym mój kot przegryzł w 2 miejscach prawie gotową do zapylania łodyżkę postanowiłem spróbować ją uratować. Wymyśliłem, że spróbuję zrobić to tak znalazłem w instrukcji. Stąd moje zapytanie. Czy to co zrobiłem cokolwiek da? Możliwe jest pozyskanie rośliny takim sposobem? PS: Jeśli znacie lepszy sposób to napiszcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Możliwe. Osobiście tnę pędy kwiatowe na segmenty o długości 5cm i wtykam je bezpośrednio pionowo w ziemię zagłębiając na 1cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziedzic Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Możliwe. Osobiście tnę pędy kwiatowe na segmenty o długości 5cm i wtykam je bezpośrednio pionowo w ziemię zagłębiając na 1cm. a można tak rozmnażać również rosiczki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 a można tak rozmnażać również rosiczki? Sposoby rozmnażania rosiczek są dokładnie opisane w odpowiednich tematach forum. Poszperaj i wszystko będziesz wiedzieć. Pozdrawiam ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Murachmed Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Możliwe. Osobiście tnę pędy kwiatowe na segmenty o długości 5cm i wtykam je bezpośrednio pionowo w ziemię zagłębiając na 1cm. Jak efekty? Ja kładę poziomo i wygląda to tak: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Ja kładę poziomo i wygląda to tak: Efekt jest :-) A nacinałeś od spodu tworząc taką bruzdę wzdłużną? Czy tylko przysypałeś obydwa końce torfem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Murachmed Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Efekt jest :-) A nacinałeś od spodu tworząc taką bruzdę wzdłużną? Czy tylko przysypałeś obydwa końce torfem? Uciete pod kątem 90° i nic więcej. Przysypuje lekko torfem i regularnie zakrapiam wodą końcówki i dziala. Edytowane 24 Czerwca 2017 przez Murachmed Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi