Tough Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Bardzo ładne heliamfory. Na język aż się ciśnie pytanie: kiedy wystawa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Kropko, zmuszony jestem przeprosić wszystkie płyty winylowe świata. Miałem jednak pewne problemy po drodze i mimo usilnej próby zatrzymania czasu post wkleił się po północy Mimo szeregu potknięć dziękuję za wyrozumiałość i łagodną ocenę moich wypocin. Tak naprawdę zadowolony jestem jedynie z kapturowych kwiatów - u reszty nie mogłem znaleźć rozsądnych ujęć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 @Biedronka Nie gadaj tylko dodawaj swoje zdjęcia - oko za oko! @Tough Nie mam hamaty... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Ptaah ja nie w domciu dzisiaj więc zdjęć ni ma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 H. Ciliata I Minor są super!!! Masz na imię Maciej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2015 @Biedronka Każda wymówka jest dobra. Czekam więc jutro na tłustoszową sesję @mrDIIL Tak, masz dobry wzrok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Krótkie wspomnienie zimy: Byblis guehoi - grupa młodych siewek Sarracenia 'Juthatip Soper' - jesienno-zimowe liście, stąd niewybarwione Cephalotus follicularis Cephalotus follicularis Na koniec kilka zdjęć jednych z pierwszych kwiatów kapturnic. Kwitną obecnie głównie krzyżówki. Sarracenia 'Velvet' Sarracenia 'Fiona' Sarracenia alata var. alata (Jackson Co., Mississippi) Edytowane 3 Maja 2015 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Ptaah'ulcu przecudnej urody zdjęcia kapturowych kwiatów! Jestem zauroczona Zapychacze też niczego sobie Cefal piękny! Kiedy następne? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Wspaniałe zdjęcia. Heliamfory traktuję jako wzór do którego będę dążył. Wiesz może co to za "pietruszka" rośnie z H. ciliata? To samo pojawiło mi się w terrarium i nie wiem, czy mam się obawiać i tępić, czy podziwiać pietruszkowe liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Kropka usatysfakcjonowana - zadanie wykonane Konradzie, dziękuję za pochlebną ocenę moich osiągnięć, jednak w kwestii warunków uprawowych jeszcze daleko mi do ideału Co do rośliny ze zdjęcia z H. ciliata - niestety nie jestem w stanie powiedzieć Ci jaka to paproć. Mam ją w kilku doniczkach - pojawia się znikąd. Na bieżąco usuwam wszystkie paprocie z doniczek póki są młode i nie zdążą wytworzyć tak silnego systemu korzeniowego, że ich usunięcie przestanie być możliwe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Bardzo podoba mi się konsekwencja w Twoim temacie ... każda fotka jest niczym "wycięta" z albumu, zrobiona w jednakowy sposób, dzięki temu odbiór jest fantastyczny Chociaż fanem kapturnic nie jestem, to zdjęcia cudne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Świetne! Zazdroszczę roślin i umiejętności fotograficznych Tak trzymaj! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2015 @KonradBe, wksek Dziękuję za miłe słowa. Staram się utrzymać zdjęcia w podobnym charakterze. Do tego jednolite tło pozwala w pełni skupić uwagę na fotografowanym obiekcie. Kapturnice wyglądają chwilowo dość skromnie - liczę, że w sezonie uraczą mnie kształtnymi i różnobarwnymi liśćmi. W mojej opinii to jedne z najefektowniejszych roślin mięsożernych i nie rozumiem tak małego nimi zainteresowania. Ale niech to pozostanie problemem tych, co się nie znają, nie moim Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 1 Maja 2015 Autor Share Napisano 1 Maja 2015 W oczekiwaniu na większą porcję słonecznych dni dla słabo wybarwionych obecnie kapturnic postanowiłem pogrzebać w terrariach i zrobić kilka zdjęć roślinom, których dotąd nie pokazałem. Heliamphora tatei (Cerro Duida) - Krzyśku, to Twoje dziecko. Rośnie jak na drożdżach i bije rekordy wysokości Heliamphora tatei (Cerro Duida) Heliamphora heterodoxa x nutans - popularna i wdzięczna krzyżówka. Na zdjęciu stosunkowo młody egzemplarz. Pinguicula 'Aphrodite' - i nieheliamforowy akcent dla Kropek, Biedronek i innych miłośników warzyw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 (edytowane) Pinguicula 'Aphrodite' - i nieheliamforowy akcent dla Kropek, Biedronek i innych miłośników warzyw Oczywiście warzywa najpiękniejsze Edytowane 1 Maja 2015 przez biedronkaoo7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi