Lukash Napisano 20 Lipca 2019 Share Napisano 20 Lipca 2019 Muchołówki bardzo urocze! Dopatrzyłem się nawet podłoża w jakim rosną, nie ma się co dziwić, że im u Ciebie dobrze! Kapturnice równie piękne, szczególnie dwie pierwsze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 20 Lipca 2019 Share Napisano 20 Lipca 2019 (edytowane) Ale o posiadanie klonu 'Error' nigdy w życiu bym Ciebie nie podejrzewał... Nigdy. Mój światopogląd runął :< Dej mnie tą sadzonkę, mam horom curke! Edytowane 20 Lipca 2019 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 @Łukash Dzięki Mnie też najbardziej podobają się te 2 pierwsze kapturnice. Dołożę jeszcze trzecią do listy @Iglacy Ale "GJ Error" nie jest brzydka i pokręcona. Jesteś pewien, że ją chcesz? Poniżej garść zdjęć kolejnych kapturnic: Sarracenia x moorei 'Adrian Slack' Po wiosennych, niezbyt wybarwionych, liściach przyszedł czas na pełen kolor. Kiedyś byłem wielkim fanem Adriana ale już mi przeszło Sarracenia flava var. cuprea MK F90 Jedna z najlepszych cuprea jakie mam. Rośnie to silnie, chętnie się dzieli i wydaje burzę liści. Do tego ten herbaciany kolor. Sarracenia x moorei 'Leah Wilkerson' Leah wciąż w formie Sarracenia leucophylla "Burgundy" Wybarwienia tej bestii chyba nie muszę komentować... Sarracenia leucophylla 'Cronus' Na razie ze skromnymi wiosennymi liśćmi, więc czekam na wrzesień/październik i jesienne kaptury. Sarracenia leucophylla 'Hurricane Creek White' clone 1A Podobnie jak u Cronusa na razie roślina ma jedynie wiosenne / wczesno letnie liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Super jest ta var. cuprea MK F90, chyba trzeba będzie kiedyś sobie taką sprawić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 31 Lipca 2019 Share Napisano 31 Lipca 2019 Wspaniałe kaptury Macieju! Gdybym miał trochę areału to na pewno sprawiłbym sobie takie tyczki! No ale trzeba dbać o to, co teraz posiadam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jf85 Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Wspaniałe rośliny ! Gratuluję ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 21 Września 2019 Autor Share Napisano 21 Września 2019 Dzięki Poniżej kolejna porcja zdjęć muchołówek: Dionaea muscipula "Adentate" Dionaea muscipula "Giant Clam" Perfekcja - takie rośliny lubię Dionaea muscipula "GJ Hellcat" Wciąż młodziutki Hellcat Dionaea muscipula 'Harmony' Dionaea muscipula 'Low Giant' Miałem kiedyś rzekomy klon 'Low Giant' zakupiony od jednego forumowicza i rósł mocno w górę. W ubiegłym roku zaopatrzyłem się we właściwą roślinę, trzymającą się nisko. Dionaea muscipula "New Mirror" Dziwadło od Araflory Dionaea muscipula 'Pink Venus' Jedna z moich ulubionych czerwonych muchołówek. Tworzy rozetę przez cały sezon. Dionaea muscipula 'Triton' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 Cudowne rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Prawdziwe cudne okazy, cieszą wzrok swoją kondycją! Bardzo się cieszę, że Adentate robi robotę. To mój osobisty top 1 wśród klonów mucholi. Mam nadzieję, że jesteś z niego zadowolony Skąd u takiego purysty gatunkowego, wziął się mutant pokroju new mirror? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Śliczne okazy. Zielone klony maja tak makabrycznie dużo swiatła, że zrobiły sie żółte. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 D.M. 'Harmony' 10/10 Pozostałe klony oczywiście też niezłe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi