matio Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 W moich siewkach rosiczek zauważyłem wykwity soli, pewnie dlatego, ze pierwsze 2tyg była podlewana wodą z kranu no i teraz wyszły? Później przez jakieś 1.5 miesiąca aż do teraz są podlewane wyłącznie wodą demineralizowaną. Wydaje mi się, że jakby trochę zaczeły marnieć i przystopowały ze wzrostem. No i pytanie co z tym zrobić? Myślę czy by nie zmienić im podłoża ale cały czas są bardzo małe i ciężko będzie je przesadzić. Jak myślicie, lepiej próbować przesadzać czy poczekać aż trochę podrosną? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Siewki rosną bardzo powoli. Tym bardziej, że światła jeszcze do niedawna było bardzo mało. Teraz powinno troszkę wszystko przyspieszyć, ale cudów nie ma co oczekiwać. Wykwity są aż takie, że "wchodzą" na rośliny? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matio Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Siewki rosną bardzo powoli. Tym bardziej, że światła jeszcze do niedawna było bardzo mało. Teraz powinno troszkę wszystko przyspieszyć, ale cudów nie ma co oczekiwać. Wykwity są aż takie, że "wchodzą" na rośliny? Nie, nie wykwity są raczej małe i daleko im do wchodzenia na siewki. Po prostu zastanawiałem się nad jakością podłoża skoro zaczęły wychodzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Ja bym to zdjął wykwity mechanicznie i poczekał aż siewki trochę urosną. Przesadzenie jest możliwe, ale przy takich małych sztukach dość problematyczne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi