Lukash Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Ojojoj to ten sam cefal co ode mnie kupiłeś? Czyżby podłoże zapadło się? Ale najważniejsze, że rośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Ojojoj to ten sam cefal co ode mnie kupiłeś? Czyżby podłoże zapadło się? Ale najważniejsze, że rośnie Nie wiem może podczas transportu go sponiewierało czort wie w sumie nieważne już siedzi w nowym podłożu i większej doniczce i chyba nawet nie czuł przesadzenia bo wyciągnąłem go z całym podłożem. Nowa porcja zdjęć --- DIONAEA RED BURGUNDY --- --- DIONAEA BOHEMIAN GARNET --- --- DIONAEA B52 --- --- DIONAEA RED BURGUNDY/TYPICAL/PARADISIA --- Niektórych mucholców mam po 2-3 te same odmiany i tak z nudów wsadziłem 3 rośliny, które akurat były pod ręka. W sumie na chybił trafił . --- DIONAEA PHALANX --- Kolejne zdjęcia mojego oczka w głowie Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez tracer274 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus383 Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Świetne rośliny! Szczególnie Burgundka Piękny, intensywny kolor. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 O fajna ta muchołówka phalanx Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Phalanx! Oj co ja bym dał żeby ją mieć, muszę w końcu jej poszukać! Chyba jeden z najpiękniejszych mucholi... Cudowne rośliny tracer Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 phalanx ładnie podrósł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Tak Phalanx piękna sprawa. Kolejna porcja fotek. Niedługo pozyskam takie rośliny jak Dionaea "Fangzahn" oraz "Pluto". Co prawda przed urlopem zakupiłem parę odmian mucholca ale na razie ich stan nie pozwala pokazywać ich publicznie . --- DIONAEA RED DRAGON--- --- DIONAEA GALAXY--- --- DIONAEA TRITON--- --- DIONAEA BLACK STAR--- Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Tym razem coś innego. Pomidorki co prawda w tym roku temperatury wariowały i odbiło się to na zbiorach ale coś tam się zebrało. W sumie mam 4 różne odmiany. Smak nie porównywalnie lepszy niż te co się kupuje. W przyszłym roku planuje uprawiać pomidory na hydroponice, całkiem możliwe że doczekam się nowej szklarni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Przynajmniej już dojrzałe! Moje na balkonie jeszcze zielone. Mam też papryki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Przynajmniej już dojrzałe! Moje na balkonie jeszcze zielone. Mam też papryki. U mnie połowa już zebrana, ale to i tak nie to co powinno być. Ostatnio Hesperyda wrzuciła poradnik jak zrobić zdjęcia z czornym tłem no i też chciałem spróbować jak to będzie. Od razu mówię że jestem bardzo słabym fotografem i dobre zdjęcie wychodzi mi raz na tysiąc. Oczywiście mimo wielu prób, ciągłego przestawiania miałem spory problem żeby uzyskać taki efekt czarnego tła. Dodatkowo mój aparat też nie jest super. Z pomocą jak zwykle przyszła mnie fotoszopka . Rośliny do zdjęć wybierałem na chybił trafił więc zbytnio nie zwracałem uwagi jak będzie to wyglądać na zdjęciu (z wyjątkiem oblanceolaty). Bardziej chodziło o uzyskanie czarnego tła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 No i na pewno udało Ci się uzyskać ten efekt Tylko chyba coś z ostrością się stało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 No i na pewno udało Ci się uzyskać ten efekt Tylko chyba coś z ostrością się stało. Z ostrością tak jak byś dokładniej powiedział o co się rozchodzi Jest za słaba czy za mocna? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Za mocne źródło światła. Zastosuj półprzepuszczalna zasłonę jeśli to Słońce, lub oddal jeśli sztuczne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Sztuczne, w takim razie oddale. Jak pisałem fotograf to ja nie jestem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Ze mnie również żaden fotograf Co do tej ostrości, chodziło mi o ten dziwny efekt ostrości w centrum zdjęcia i dosyć duże rozmazanie na zewnątrz. (pierwszy raz widzę takie zdjęcia) Rozumiem, że to zamierzony efekt? Chciałeś uwydatnić środek zdjęcia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi