Skocz do zawartości

Tracer274 Rośliny

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ojojoj to ten sam cefal co ode mnie kupiłeś? Czyżby podłoże zapadło się? :) Ale najważniejsze, że rośnie :)

Nie wiem może podczas transportu go sponiewierało czort wie w sumie nieważne już siedzi w nowym podłożu i większej doniczce i chyba nawet nie czuł przesadzenia bo wyciągnąłem go z całym podłożem.

Nowa porcja zdjęć

--- DIONAEA RED BURGUNDY ---

redburgundy2.jpg

--- DIONAEA BOHEMIAN GARNET ---

BohemianGarnet2.jpg

--- DIONAEA B52 ---

B52.jpg

--- DIONAEA RED BURGUNDY/TYPICAL/PARADISIA --- Niektórych mucholców mam po 2-3 te same odmiany i tak z nudów wsadziłem 3 rośliny, które akurat były pod ręka. W sumie na chybił trafił :).

ParadisiaTypicalRedBurgundy.jpg

--- DIONAEA PHALANX --- Kolejne zdjęcia mojego oczka w głowie :)

phalanx2.jpg

Edytowane przez tracer274
Odnośnik do odpowiedzi

Tak Phalanx piękna sprawa. Kolejna porcja fotek. Niedługo pozyskam takie rośliny jak Dionaea "Fangzahn" oraz "Pluto". Co prawda przed urlopem zakupiłem parę odmian mucholca ale na razie ich stan nie pozwala pokazywać ich publicznie :P.

--- DIONAEA RED DRAGON---

reddragon.jpg

--- DIONAEA GALAXY---

Galaxy.jpg

--- DIONAEA TRITON---

triton.jpg

--- DIONAEA BLACK STAR---

blackstar.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Tym razem coś innego. Pomidorki :) co prawda w tym roku temperatury wariowały i odbiło się to na zbiorach ale coś tam się zebrało. W sumie mam 4 różne odmiany. Smak nie porównywalnie lepszy niż te co się kupuje. W przyszłym roku planuje uprawiać pomidory na hydroponice, całkiem możliwe że doczekam się nowej szklarni.

pomidor.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej już dojrzałe! Moje na balkonie jeszcze zielone. ;) Mam też papryki. ;)

U mnie połowa już zebrana, ale to i tak nie to co powinno być.

Ostatnio Hesperyda wrzuciła poradnik jak zrobić zdjęcia z czornym tłem :) no i też chciałem spróbować jak to będzie. Od razu mówię że jestem bardzo słabym fotografem i dobre zdjęcie wychodzi mi raz na tysiąc. Oczywiście mimo wielu prób, ciągłego przestawiania miałem spory problem żeby uzyskać taki efekt czarnego tła. Dodatkowo mój aparat też nie jest super. Z pomocą jak zwykle przyszła mnie fotoszopka ;). Rośliny do zdjęć wybierałem na chybił trafił więc zbytnio nie zwracałem uwagi jak będzie to wyglądać na zdjęciu (z wyjątkiem oblanceolaty). Bardziej chodziło o uzyskanie czarnego tła.

capensis2.jpg

capensisalba.jpg

ascendensred2.jpg

oblanceolata22.jpg

venusta2.jpg

burkeixhamata2.jpg

follicularis2.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Ze mnie również żaden fotograf ;)

Co do tej ostrości, chodziło mi o ten dziwny efekt ostrości w centrum zdjęcia i dosyć duże rozmazanie na zewnątrz. (pierwszy raz widzę takie zdjęcia)

Rozumiem, że to zamierzony efekt? Chciałeś uwydatnić środek zdjęcia?

Odnośnik do odpowiedzi