tracer274 Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 Uwielbiam cefalotusy, a Twoje piękne. Dziękuje. Kolejna porcja fotek. Tym razem ustawiłem białe tło. Już u kilku osób tak widziałem i fajne zdjęcia wychodzą. To też postanowiłem sprawdzić I dwa zdjęcia jednej z donic którą zostawiłem do zimowania na dworze bez zabezpieczenia. Jak stała przez lato tak stoi do tej pory. Nie zanotowałem strat w tej donicy. Podłoże wielokrotnie zamarzało, a były dni w które temperatura w dzień potrafiła zejść poniżej -10 a nocami dobijało w okolice -20. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 Fajne rosiczki - to co lubię Moje regie aktualnie mają liście po 35-40 cm bez doświetlania- południowy parapet i wysoka wilgotność. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 19 Marca 2017 Autor Share Napisano 19 Marca 2017 Fajne rosiczki - to co lubię Moje regie aktualnie mają liście po 35-40 cm bez doświetlania- południowy parapet i wysoka wilgotność. Moje dwa tygodnie temu dopiero się obudziły. Musiałem je też rozsadzić i tak z jednej doniczki są 3 Wszystkie pod panelem LED w piwnicy i to jest ich jedyne światło. Liczę, że w końcu też wyrosną im takie długie liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Nudziło mnie się Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Też kiedyś chciałem zrobić taki time laps Piękne cefale wcześniej pokazywałeś, to jakieś kultywary czy standardowe? Ciekawe, że u Ciebie mają prawie same pułapki, a u mnie jest przewaga liści nieowadożernych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Też kiedyś chciałem zrobić taki time laps Piękne cefale wcześniej pokazywałeś, to jakieś kultywary czy standardowe? Ciekawe, że u Ciebie mają prawie same pułapki, a u mnie jest przewaga liści nieowadożernych. Cefale zwykłe najzwyklejsze. Fakt liście zdarzają się u mnie bardzo sporadycznie, a jak już się pojawią to są bardzo małe w porównaniu do dzbanków. Możliwe, że przyczyną takiego stanu jest fakt, że oświetlam je tylko i wyłącznie sztucznym światłem z przewagą niebieskiego w widmie. Jak robiłem wtedy test diod 4400K to mają one mniej niebieskiego od reszty i tam na ten przykład rosły praktycznie same liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Pewnie tak jak piszesz to kwestia głównie oświetlenia, ja korzystam tylko z naturalnego, po za tym np. po spoczynku wiosną cephale wypuszczają najpierw nieowadożerne liście, a Ty zapewne im nie robisz w ogóle spoczynku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Pewnie tak jak piszesz to kwestia głównie oświetlenia, ja korzystam tylko z naturalnego, po za tym np. po spoczynku wiosną cephale wypuszczają najpierw nieowadożerne liście, a Ty zapewne im nie robisz w ogóle spoczynku. Cefali nigdy nie zimowałem to fakt i dalej nie zamierzam od jakiegoś czasu roślin nie zimuje chyba że a) stoją cały rok na dworze b) same postanowią spać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 12 Maja 2017 Autor Share Napisano 12 Maja 2017 S. x "Tygo" D. m. "Phalanx" D. m. "B52" D. m. "Fang" D. m. "Degeneration" D. m. "Charlie Mandon Spotted" D. m. "Big Mouth" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 22 Września 2017 Autor Share Napisano 22 Września 2017 D.m. "Triton" D.m. "Fangzahn" D.m. "Biohazard II" D.m. "Pink Venus" Losowy cefal. Zdjęcia z ostatniego terrarium po ustawieniu podłoża kamieni i innych dupereli. Czekam z posadzeniem roślin, aż torfowiec się trochę rozrośnie i zobaczę jak z warunkami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 15 Października 2017 Autor Share Napisano 15 Października 2017 D. m. "Umgekrempelt" D. m. "Eyelash" D. regia korzysta na ostatnim wysypie komarów. Wszędzie ich pełno było. D. x "Snyderi" D. neocaledonica Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Fotka z przerabianego terrarium dla sióstr. Prace skończone teraz tylko czekać, aż podrosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 No nice gratulacje Wygląda jak kawałek wyjęty z natury. Fotka z przerabianego terrarium dla sióstr. Prace skończone teraz tylko czekać, aż podrosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Pieknie,tylko czekać aż mech zazieleni się na soczyście zielony kolor ale prosiłbym o zdjęcie z innej perspektywy (jeśli można oczywiście ) bo z tej niestety nie rozróżniam co jest rosiczką a co mchem a chciałbym pooglądać jak to wygląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 D. m. "Eyelash" D. m. "Justina Davis" D. m. "Bristle Tooth" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi