Painkiler1 Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) "W Polsce nie było, w Polsce nie będzie" itp. itd... Nie tędy droga. Wiesz - komentować i gadać to każdy potrafi. Prawda jest taka, że cokolwiek organizuje w PL tylko Roraima i Carnisana i niezależne od tego kto ma jakie o nich zdanie, to oni robią robotę promując owadożery w lepszy lub gorszy sposób, ale promują. Nikt Ci nie broni nic zorganizować - droga wolna. W każdej chwili możesz zorganizować własną wystawę, prawda. @Tough Skoro dla Ciebie np. hamaty które bywały na takich wystawach to nic, to pokaż co Ty potrafisz Jestem bardzo ciekawy. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez Painkiler1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Wiesz - komentować i gadać to każdy potrafi. Prawda jest taka, że cokolwiek organizuje w PL tylko Roraima i Carnisana i niezależne od tego kto ma jakie o nich zdanie, to oni robią robotę promując owadożery w lepszy lub gorszy sposób, ale promują. Nikt Ci nie broni nic zorganizować - droga wolna. W każdej chwili możesz zorganizować własną wystawę, prawda. Skoro dla Ciebie np. hamaty które bywały na takich wystawach to nic, to pokaż co Ty potrafisz Jestem bardzo ciekawy. Znowu do mnie pijesz? Nie pamiętam żebym cokolwiek o hamacie wspominał, poza tym nie deklarowałem ani chęci, ani gotowości do zorganizowania własnej wystawy. Skoro więc planujesz dalej prowadzić taką dziecięcą przepychankę, to nie ze mną. Dziękuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Ależ gorące dyskusje, uspokójcie się bo to do niczego nie prowadzi. Co do lokalizacji Powsina - mieszkam w Warszawie i dla mnie Powsin jest na tyle daleko, że się na wystawę nie wybiorę. Jeśli byłbym spoza Warszawy - tym bardziej. Sam ogród botaniczny faktycznie jest duży ale wg mnie ciekawszy jest ogród UW. Do ogrodu botanicznego UW się wybieram bo jest 10 minut spacerem od stacji metra. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 W sumie to roraima i carnisana mogłyby zrobić wystawy w jednym ogrodzie. Nie było by później problemów kto,co i gdzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Sytuacja specjalnie mnie nie zaskakuje, nasz termin był już dosyć dawno podany, zresztą każdy wie, że co roku jest ten sam:))) zawsze robimy wystawę na otwarcie szklarni Ogrodu Botanicznego UW i dobrze nam z tym, ot kontynuujemy tradycję Wkrótce pojawi się więcej szczegółów. Dzisiaj na przykład byliśmy na Zamku w Raciborzu z prezentacją i kiermaszem, wymarzliśmy jak dzikie kaczki, a i tak cieszyliśmy mordki:) Działamy coraz intensywniej, praktycznie brakuje nam czasu na sen. Reasumując życzę dobrej zabawy zarówno organizatorom jak i uczestnikom wystawy i w Powsinie i w UW, ze wszystkimi wyskoczę chętnie na piwko w sobotę wieczorem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Ptaahu, nie denerwuj się... To nie było do ciebie, o hamacie wspomniał Tough... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Chłopaki po co ta niepotrzebna spina ? Działamy w tej samej ekipie (miłosników roślin owadożernych) więc ZGODA ma być Piffko dla wszystkich Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 No tak... jak się dzieją takie dysputy, to mnie nikt nie raczy poinformować. :/ Kilka istotnych informacji. Takich konwersacji nie chcę więcej oglądać. Kieruję to zarówno Tough'a jak i Painkiler1'a. Proszę również pamiętać, że Roraima.pl nie ma prawa reklamy na forum, w żaden sposób. To tak w ramach przypomnienia. Organizowany przez Ogród Botaniczny w Powsinie Festiwal, czy cokolwiek to jest, jest zdarzeniem niezależnym i daleko wcześniej zaplanowanym. Ktokolwiek dołączy się do tej imprezy, ma do tego wszelkie prawo, a wręcz jest to wskazane, gdyż będą tam tłumy ludzi i można na tym dobrze zarobić. Byłem kilkukrotnie na tę imprezę zapraszany prywatnie i choć będzie tam kilku z moich kolegów i dobrych znajomych, to nie będę miał raczej możliwości się pojawić. Mam na myśli ogólnie Warszawę. Painkiler1, jeżeli prowadzisz dyskusję z jedną osobą i odpowiadasz na jej argumenty/zarzuty, to odnoś się proszę w liczbie pojedynczej, nie mnogiej. Nie czaruj jak to jest blisko od jakiego dworca? Południowego? Pociągi najczęściej kursują między zachodnim, centralnym i wschodnim. Ciekawi mnie skąd dojeżdżają na inne, ale raczej z najbliższej okolicy. Ja w Powsinie bywałem regularnie i nie kojarzę, aby tam dojazd był taki szybki (chyba, że własnym autem). Nie piszę tego, celem zniechęcenia, ale rzeczywisty czas w jakim można tam dotrzeć, nieco przekracza jednak 25 min. Być może na czas imprezy zostaną uruchomione dodatkowe autobusy lub połączenia, co jest możliwe i będzie wtedy można całkiem sprawnie dotrzeć. Nie wiem, nie interesowałem się. Tough, nie propokuj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Odnośnie dojazdu bazowałem na informacjach z google, ogólnie nie jest to jakiś Pcim Dolny, ale bliskie okolice Warszawy, więc nie powinno być źle - te 40min dojazdu też myślę tragedii nie robi. Odpisywanie na bezpośrednie prowokacje dwóch osób jest dość męczące, ale skoro uważamy się za istoty rozumne to raczej każdy doda dwa do dwóch i się domyśli co jest w jego kierunku pisane. Chyba, że mam traktować takie osoby jak przedszkolaki. Poprawiłem ten najbardziej dyskusyjny post - teraz chyba każdy się domyśli co było w czyim kierunku. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez Painkiler1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 A moim zdaniem spoko, że wydarzenia odbędą się w tym samym czasie. Od paru lat nie jeżdżę już na majowe wystawy do stolicy, ale w tym roku planowałem się poprawić, a takie podwójne wydarzenie by mnie tym bardziej zachęciło. Przecież czasowo to żaden problem ogarnąć obie wystawy tego samego dnia, nawet nie rezygnując z wieczornego piwa. (: Ostatecznie i tak nie pojadę do Warszawy bo będę w tamtym czasie w Bieszczadach bo jestem Powsin oga. Ludki, zrelaksujcie się trochę, jeśli dacie radę bo potencjalnych uczestników odstraszacie tą polityką niestety. Gdybym był na forum od pół roku i przeczytał ten temat, to chyba oglądałbym jednak bestie świata flory wyłącznie przed komputerem... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 Za około miesiąc w Warszawie odbędzie się Wystawa owadożerów. Zapowiada się naprawdę spora impreza, nastawiona w dużej mierze na kolekcjonerów (i wystawa i część handlowa) w trakcie będzie zorganizowana prelekcja pt. "Świat Roślin Owadożernych". Wstęp na Wystawę i Targi oczywiście w cenie wstępu do Ogrodu (w dni powszednie 6zł, w weekendy 8zł). Ogród Botaniczny w Powsinie, 02-973 Warszawa - ul. Prawdziwka 2, 16.05.2015 - 24.05.2015 fotka z google Superowe te wystawy chłopaki macie... Kurcze troszkę daleko mam więc nie mam jak tam być; ale gdybym miał bliżej to z pewnością przyjechałbym na tą wystawę jak i każdą inną, którą organizuje Roraima , rośliny macie SUPER! Tak więc zachęcam do odwiedzenia stanowiska z roślinkami owadożernymi i polecam zakup. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 16 Maja 2015 Autor Share Napisano 16 Maja 2015 (edytowane) Parę fotek kapturów i dzbanków z wystawy i kiermaszu, jutro postaram się dodać muchole, rosice i dzbanki z terrariów. Edytowane 16 Maja 2015 przez Painkiler1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 16 Maja 2015 Autor Share Napisano 16 Maja 2015 (edytowane) Edytowane 16 Maja 2015 przez Painkiler1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 Ja niestety już nie dojechałem do Powsina, na zbyt długo utknąłem w Warszawie, a właśnie dopiero przed chwilą dotarłem do Gdańska. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 No i jak tam wrażenia po Powsinie? Jakoś cicho w tym temacie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi