Iglacy Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 (edytowane) Byłem na chwilę Ogród sam w sobie jest średni, ale może to tylko taka pora roku? Chociaż wygląda na potwornie zaniedbany... Co do wystawy to bardzo fajna, dobrze skomponowana ekspozycja. (zwłaszcza dzbaneczniki i kaptury, które były w fenomenalnej kondycji ^^). Ilość roślin z tego co mi się wydaje nie była jakoś dużo mniejsza niż u Carnisony. Stoisko duże, dobrze zaopatrzone i również z oddzielnym stolikiem dla kolekcjonerów(i rabaty dla forumowiczów!) Obsługa bardzo miła, pomocna i rozmowna. Podsumowując sama szklarnia ogrodu w Powsinie, jak i wystawa w niej się odbywająca, robiły duże wrażenie. Szkoda Roraima, że nie dotarliście na dyskusje o stowarzyszeniu... sądzę, że jesteście mega interesującymi ludkami i wasze zdanie również byłoby bardzo pomocne w naszej dyskusji. Zdjęć nie dodaje, bo już ktoś mnie uprzedził. Chyba, że chcecie kaktusowe skrzypce, to wrzucam: Edytowane 18 Maja 2015 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 18 Maja 2015 Autor Share Napisano 18 Maja 2015 Co do samych szklarni, stosunkowo od niedawna zajmuje się nimi Pan Artur i naprawdę widać ile serca wkłada w pielęgnację roślin - postępy są ogromne. Nie wiem czy dotarłeś do cytrusów - ich kolekcja i stan jest naprawdę imponujący. Mi się tak szczerze cały Ogród w Powsinie bardzo podoba, ale to też może kwestia gustu. No niestety na dyskusję o stowarzyszeniu nie było szans, bo ludzie nie chcieli wyjść ze szklarni po zamknięciu (czyli po 19). Chociaż i ja i Michał no i reszta naszej ekipy robiliśmy co mogliśmy Dzięki za pozytywne słowa, chociaż z tego co Michał mówił, sporo jego dużych kapturów nie nadawało się jeszcze na Wystawę - dość późno ruszyły ze wzrostem w tym roku. Także pewnie dopiero za 2-3 tygodnie rośliny będą w pełnej formie. Zapomniałbym dodać - Michał dzisiaj szalał w Pytaniu na Śniadanie w TVP2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Ładny kaptur w poście #27 na pierwszym zdjęciu u dołu po lewej stronie. Czy to jest S. 'Velvet' tak mocno wybarwiona? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 (edytowane) Pinkiller, widziałem akurat ten wywiad Michał dał radę Edytowane 18 Maja 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 18 Maja 2015 Autor Share Napisano 18 Maja 2015 Ładny kaptur w poście #27 na pierwszym zdjęciu u dołu po lewej stronie. Czy to jest S. 'Velvet' tak mocno wybarwiona? To farnhamii hybride jeśli dobrze zrozumiałem o którą roślinę chodzi. Pinkiller, widziałem akurat ten wywiad Michał dał radę Moim zdaniem wyszło to bardzo fajnie, kamerzysta tylko trochę się gubił z gatunkami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Faktycznie może być, dzięki. Na zdjęciu kielichy wydają się dość niskie i szerokie, ale kolorystyka jest typowa jak u 'Farnhamii'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Gdyby ktoś szukał tego wywiadu to dostępny tutaj http://pytanienasniadanie.tvp.pl/20097551/rosliny-owadozerne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Elegancja Francja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi