KonradBe Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Pora na zagadkę: Co to jest? Przyjechało z minorką i rośnie. Cefal byłby większy, gdyby nie brak słońca w poprzednim miejscu, ale i tak jestem zadowolony z jego postępów. Włochata S. 'Juthatip Soper' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Większość roślin jest niestety zachlapana ziemią spoza kastry. Na to też postaram się coś zaradzić w przyszłym sezonie. W przyszłym roku obrośnie Ci podłoże mchami, poza tym ubije się, problem zniknie. Będzie taki cudowny, rzadki trawniczek, zobaczysz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 11 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Przy oględzinach pobojowiska, które z mojej kastry urządziła zima, zobaczyłem to: Liście toto ma takie: Może ktoś pomoże rozpoznać? Udało się odnaleźć: https://pl.wikipedia.org/wiki/Pogonia_(ro%C5%9Blina) Edytowane 11 Czerwca 2016 przez KonradBe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 no no... nie tylko ze przyjechalo z daleka to jeszcze jesr to storczyk i w dodatku kwitnie bardzo ladny widac ze masz reke do roslin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Extra! Matias ma rację! Piękny kwiat! Edytowane 11 Czerwca 2016 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 U mnie też w końcu Pogonia zakwitła. Mam ją w dużej donicy z torfowcem i po 4 latach hodowli doczekałem się dwóch kwiatków. 2 lata temu też puściła pędy, ale nie rozwinęły się. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 To Pogonia ophioglossoides, jeden z najprostszych w hodowli storczyków torfowiskowych nietolerujących wapna w podłożu. Rozrasta się na potęgę, pięknie kwitnie, ale jakoś trudno było nim zainteresować ludziska. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi