maciek0421 Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Hej, Łodyżka mojej rosiczki Alicji zaczyna usychać. W niektórych pąkach nasionka kończą dojrzewanie a inne jeszcze nie rozkwitły. Ogólnie, kwiatek jest bardzo rozbudowany. Czy to normalne? PS: Poniżej wstawię zdjęcie mojego "koszyka na nasiona". Czy te małe kropeczki to nasiona czy przywiało mi kurz? Edytowane 3 Maja 2015 przez maciek0421 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 MYśle, że to nasionka ale wygodniej byłoby ci trzymać ten pęd w kubeczku plastikowym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 Nie,to nie są nasiona. Musisz jeszcze trochę na nie poczekać. I tak jak comandos powiedział - lepiej trzymać ucięty pęd kwiatowy w plastikowym kubeczku ( tak, możesz już go odciąć i tam włożyć). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 3 Maja 2015 Autor Share Napisano 3 Maja 2015 Nie,to nie są nasiona. Musisz jeszcze trochę na nie poczekać. I tak jak comandos powiedział - lepiej trzymać ucięty pęd kwiatowy w plastikowym kubeczku ( tak, możesz już go odciąć i tam włożyć). A co z pąkami, które jeszcze nie rozkwitły? A czy lodyżka może uschnąć zanim zawiążą się nasiona? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi