Skocz do zawartości

Stosowanie środków wzmacniających przy uprawie roślin owadożernych

tracer274

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu napisałem podobny temat niestety w tamtym okresie musiałem go przerwać i przesunąć w terminie. Jednak jak już za coś się zabieram to to kończę. Zamieszczam plik pdf z swoimi wypocinami. Plik będzie aktualizowany co jakiś czas i przedstawiany w tym temacie. W skrócie napisze tylko, że przedstawiam w nim eksperyment w stosowaniu środków NNGR oraz Bioroots na grupie roślin Drosera Capensis Alba.

Edytowane przez tracer274
Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wpadł mnie w oko pewien preparat, który zawiera w sobie szczep bakterii. Bakterie te działają jako prewencja wobec patogenów, grzybów, pleśni i bakterii chorobotwórczych. Działanie środka polega antagonistycznym oddziaływaniu z innymi bakteriami i grzybami o substancje odżywcze i przestrzeń do życia (takie małe adolfy). W skrócie powoduje to wyplenienie całego syfu, który jest w glebie i namnożenie się w takiej ilości, że nie mają szans powrócić. Zamówię sobie z litr i zobaczę jak działa.

Odnośnik do odpowiedzi

Primo - (takie małe adolfy). W skrócie powoduje to wyplenienie całego syfu

XXXDDDDDD ty wiesz co napisałeś?

Secundo - chyba też sobie sprawię jak się sprawdzi.

"przestrzeń do życia (takie małe adolfy)" :crazy:

Odnośnik do odpowiedzi