Freedy Napisano 7 Maja 2015 Share Napisano 7 Maja 2015 Mam pewien problem. Posiadam kilka tłustoszy takich jak P.Tina,P.Weser i jakieś jeszcze oraz pływacze, podstawowe jak U.Livida,U.Sandersonii,U.Alpina. Chciałbym wstawić je do akwarium, które mi zostało, tak aby zwiększyć im wilgotność. Tylko jak to zrobić ? Mogę postawić akwarium w kącie, gdzie nie dociera bezpośrednie światło z okna, ale jest dość jasno? obejdzie się bez doświetlania? Tylko wtedy nie będzie ruchu powietrza i zapewne pleśń szybko się wda :/ jak się zabezpieczyć przed tym ? No i kolejna sprawa, czy jak wstawię rośliny szczególnie pływacze, do tego akwarium, to mam podlewać bezpośrednio czy wstawić rośliny w podstawki? Jaki poziom wody utrzymywać? Dzięki za porady. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 7 Maja 2015 Share Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) Użyj dwóch wentylatorów 40x40 ustawionych naprzeciw siebie lub jednego 80x80 ustawionego po przekątnej. Możesz je nawet na dystansach przykleić do dowolnej części terrarium, jak nie wiesz mogę ci wysłać zdjęcie lub wytłumaczyć, a co do oświetlenia radziłbym w takim wypadku zastosować dodatkowe sztuczne. wentylatory Edytowane 7 Maja 2015 przez tracer274 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Na pleśń polecam Topsin w małym stężeniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi