Tomason Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Witam. W czerwcu rozpoczynam badania populacji danych gatunków zwierząt. Potrzebuje bardzo dokładnych map, abym mógł zaznaczać gniazda/siedliska na nich. Dodatkowo muszę obliczać odległość danego punktu od najbliższego budynku i cieku wodnego, więc mapa topograficzna wydaje się być najlepsza. Najlepsze mapy są na geoportalu, ale jest napisane w regulaminie, że mogą być wykorzystywane tylko do celów własnych - wie ktoś czy można bez problemu zdobyć pozwolenie, ew. ile to kosztuje (obszar +-450km2). Mapy na google są niestety za mało dokładne. Gdzie można dostać dokładne mapy "na papierze"? Jest to obszar powiatu, dosyć sporego, więc nie chciałbym, aby koszt był zbyt duży. Pozdrawiam! Edytowane 9 Maja 2015 przez Tomason Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 Ja kupowałem takie mapy w Pomorskim Urzędzie Wojewódzkim, kiedyś był to Wydział Geodezji i Kartografii, a teraz chyba Inspekcja Geodezyjna i Kartograficzna, nagrywali mi to na płytkę i ze względu na zakup dla Uczelni płaciło się za to grosze, ale ja nie potrzebowałem takiego obszaru, ale mapy mają dokładne bo ja potrzebowałem z naniesionymi drzewami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Dokładnie tak jak mówi doktor, idziesz do wydziału kartografii i tam mają mapy w bardzo dobrych skalach. Nie potrzebowałem nigdy tak dużo, wystarczyła mi taka o powierzchni 1km kwadratowego, i płaciłem za to jakieś 10 zł. Musisz się dowiedzieć bo może to jednorazowa opłata bez względu na wielkość mapy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi