Noliena Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 (edytowane) Przeglądałam stare zdjęcia z początków tej kompozycji i postanowiłam pokazać, jak bardzo się zmieniła. Zaczęło dość skromne (październik 2013), (grudzień 2013). Powoli jednak zaczynało żyć własnym życiem (marzec 2014), i zazieleniać się (sierpień 2014). A tak jest dziś. Edytowane 16 Maja 2015 przez Noliena Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 14 Maja 2015 Autor Share Napisano 14 Maja 2015 cd. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Ach! Fantastyczny domek owadożerów! Uwielbiam porównania zdjęć z poszczególnych okresów! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Genialnie to wygląda. Łukash ma racje, takie kompilacje zdjęć z różnych okresów są zawsze mega ciekawe! Jak ten Cephal się rozrósł! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Rośliny przecudowne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioreth Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 PRZE-PIĘK-NE!!! Nie mogę się napatrzeć! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Wygląda jak magiczna kraina, tylko krasnoludków brak. Gratuluję, cudna kompozycja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Kapitalnie taki rozwój to ja rozumiem ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Ogródek - cacuszko , PRZEPIĘKNY!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Chyba jedna z najpiękniejszych kompozycji jakie widziałem. Na ogół wolę gdy w takich projektach jest tylko kilka gatunków roślin, jednak u Ciebie to wygląda bardzo imponująco. Jestem pod wrażeniem tego, jak każdy gatunek się trzyma, nie ma podziału na rośliny rosnące słabiej i lepiej, lecz wszystko jest na stałym ... świetnym, poziomie! Gratuluję posiadania takiego cuda! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Jakie są wymiary tego akwa ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 15 Maja 2015 Autor Share Napisano 15 Maja 2015 Łukash, Iglacy, Cephalotus, Ioreth, wksek, allgreen, Jowita - dziękuję za miłe słowa. Crespo dziękuję. Gdybym miała więcej miejsca, to z chęcią założyłabym kilka terra po parę gatunków każde. Z braku wolnej przestrzeni wyszło takie kompaktowe i na szczęście roślinki są zadowolone. Jedynie helki zostały zagłuszone przez szalejący U. longifolia(?), który przyplątał się z którymś z pozostałych pływaczy. wksek aqua jest dość miniaturowe, raptem 35x35 cm podstawy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Bardzo fajnie to wygląda na takie wymiary jeszcze raz gratulacje i czekamy na kolejne fotografie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voorhees Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Coś takiego mi się właśnie marzy, świetnie to wygląda. A jak wygląda nawadnianie tej roślinnej krainy? Woda dest wlewana w kamienisty strumyk czy jakoś inaczej? Jakie doświetlanie stosujesz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 15 Maja 2015 Autor Share Napisano 15 Maja 2015 voorhees podlewanie jest niezmiernie łatwe. Wolnym strumieniem leję wodę w najwyższy punkt, czyli róg za dużym cefalkiem. Woda wsiąka w podłoże i nawadnia niższe partie, ostatecznie zbierając się w oczku wodnym, które pozwala mi kontrolować poziom wody. Doświetlanie to po prostu Aquael DecoLight Duo Plant 2 x 11W. Wybrałam ją ze względu na, moim zdaniem, dobre parametry świetlne. Planowałam zastosować dwie takie lampy, ale okazało się, że jedna wystarcza. Wygląda to tak: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi