Ptaah Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 A ja jestem w szoku, że tak ładnie Ci rośną pod zwykłą, białą taśma LED. Chyba, że to nie jest jakaś zwykła z Castoramy? A białe to gorsze? Stop mitom jakoby róż był jedyną drogą. Odpowiednia ilość taśm i każda biel da dobry rezultat - najlepiej jednak wiedzieć dokładnie co się kupuje (temperatura barwowa podawana w K). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Mi się ten wszechobecny sandersonii bardzo podoba !!! Takie zielone łany Ledami też mnie zaskoczyłes Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 20 Maja 2015 Autor Share Napisano 20 Maja 2015 Taśmy z Alle..., nad terrarium jest 5050, a nad akwarium 3528. Przy zakupie zwracałem uwagę na temperaturę i powinno być 6500K. Teraz dokupię jeszcze trochę, bo nie całe akwarium jest dobrze doświetlone i wybór padnie chyba na coś bliżej 10000K. Myślę, że na taką dokładkę będzie ok. Jeszcze się okaże. Te zielone łany zarastają wszystko i przy odpowiedniej wilgotności są WSZĘDOBYLSKIE. Przerastają między liśćmi rosiczek, włażą po korzeniu i każdą dziurę. Ale teraz kwitną, więc im wybaczam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Koradzie, sugerowałbym Ci raczej wejść w ciepłą biel - w okolicach 2700K. U mnie kombinacja obu - miód, a i przyjemna barwa bieli cieszy oko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 20 Maja 2015 Autor Share Napisano 20 Maja 2015 Koradzie, sugerowałbym Ci raczej wejść w ciepłą biel - w okolicach 2700K. U mnie kombinacja obu - miód, a i przyjemna barwa bieli cieszy oko Patrzę na zdjęcia Twoich roślin i już wiem. Przekonałeś mnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 20 Maja 2015 Autor Share Napisano 20 Maja 2015 Warszawskie zdobycze. Na pierwszy ogień, dość kontrowersyjna kompozycja: "Red-Green" I moja nowa miłość - D.biniata. Jestem nią wprost zauroczony! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Kompozycja z D.peltatą i gryzoniami dość ciekawa A Drosera binata jak porośnie to będziesz miał istną dżunglę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Śliczna Red-Green Jak się patrzy na taką roślinkę to nasuwa się pytanie, po co ją psuć i wymyślać jakieś pokręcone kultywary... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 20 Maja 2015 Autor Share Napisano 20 Maja 2015 Teraz postaram się odświeżyć wizerunek niektórych roślin przedstawionych wcześniej. Dotąd wrzucałem mocno archiwalne zdjęcia. D. regia obudziła się, przyprawiając mnie wcześniej o stan przedzawałowy, bo pod koniec zimy weszła w coś na kształt turionu. Hookeriana trochę urosła Rebecca Soper też... Nawet na capensisa lubię popatrzeć (jeśli znajduje się we własnej doniczce...) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 20 Maja 2015 Autor Share Napisano 20 Maja 2015 D. adelae zadziwiła mnie prędkością przyrostu po dokarmieniu. W doniczce są dwie sadzonki liściowe. Zajęły przeciwne końce kawałeczka liścia, który przypadkiem urwałem. Mają wiec ten sam wiek i warunki, ale tylko dla jednej znalazła się mucha. Nowe liście strzeliły w takim tempie, że nawet nie zdążyły się wybarwić! D. prolifera zaskoczyła łatwością rozmnażania: D. filiformis jest taka... nikła! O_O Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Świetna adelka !! Poliferki pięknie wybarwione to lubię ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 20 Maja 2015 Autor Share Napisano 20 Maja 2015 Bardzo się cieszę, że Wam się podoba to moje zielone tałatajstwo! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 Urodzinowy prezent od P. 'Tina' prezentuje się następująco: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Genialne tiny Moje Adleki (jest ich kilkanaście w doniczce) puszczają duuuuużo krótsze liscie. Zamiast tego wolą dzielić się na potęgę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi