Skocz do zawartości

Rośliny Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

Długo kusiło mnie założyć temat ze zdjęciami moich roślinek, długo też się wahałam. Poziom zdjęć niestety jeszcze nie level master ale staram się jak umiem ;)

Na dobry początek przytargane z Warszawy :)

Nepenthes ampullaria love

post-3675-1432114041_thumb.jpg

Drosera filiformis

post-3675-1432114060_thumb.jpg

Mix kaprutnic w donicy balkonowej :) Nie mogę się doczekać aż urosną tak, że przestaną się mieścić na balkonie :)

post-3675-1432114064_thumb.jpg

Dziękuję !

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Kropko tłusty jeden musi Ci wystarczyć bo reszta mizeria jeszcze ;)

Pinguicula X 'Tempa'

post-3675-1432125013_thumb.jpg

Zakupiony na wystawie Nepenthes alata

post-3675-1432125038_thumb.jpg

I na prośbę Niekumatego Buraka i Apokalipsy85 przedstawiam mój słoik z siostrzyczkami. Dzisiaj doleciał tam jeszcze Pinguicula hemiepiphytica :)

post-3675-1432122393_thumb.jpg

Drosera X 'Andromeda'

post-3675-1432125059_thumb.jpg

Bardzo ładnie i szybko rośnie. Stare liście bez rosy, nowe zdecydowanie większe i kropelkują :)

Całość:

post-3675-1432122622_thumb.jpg

Edytowane przez biedronkaoo7
Odnośnik do odpowiedzi

Moja Andromedka siedziała w terrarium, ale jej nie wystarczało.. wrzuciłam ją do podobnych warunków jak Twoje - do szczelnie zamkniętej sporej koniakówki ;) Dość długo się adaptuje, ale wydaje mi się, że zaczyna się już rozkręcać :) Koleżanki schizandry mają się wyśmienicie, więc i ta królewna powinna się zadomowić :)

Mało tłustych, mało... ;) Do poprawki!

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie! Trzymajcie mnie! Biedronka temat założyła! Tak, też jestem w szoku jak Wy! Dosłownie słabo mi już, muszę wzmocnić się widoczkami mięsożerców Biedroneczki. ^_^

Odnośnik do odpowiedzi

Biedronka nie master level, bo ten dawno już osiągnęła i prze ku perfekcji ;) Dziwię się tylko, że swój temat z roślinami dopiero co otworzyłaś - wydawało mi się, że już miałaś taki, w którym dodawałaś swoje dokonania. Ta najpiękniejsza słoikowa zdobycz to rozumiem moja Adelka? I meszek śmietnikowy spisał się na medal - pięknie! :)

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę mieć laickie pytanie do słoika? :) Bardzo mi się podobają tego typu kompozycje w szkle, ale czy nie ma problemów z pleśnią? To się jakoś... wietrzy czy jak? Bo w terrarium jest chyba większy przepływ powietrza niż w takim słoju i tak mnie to zastanawia :D

Odnośnik do odpowiedzi

Kropko moja też siedziała z tłustymi w terrarium i też jej się nie podobało. Teraz dopiero pięknie kropelkuje :)

Tłustych więcej nie będzie :P

Łukash tylko mi tu nie zemdlej :P

Ptaahu do level master jeszcze długa droga :) Cały słoiczek to roślinki od Ciebie oprócz tłustosza, więc możesz być dumny ;)

Tamten temacik, o którym myślisz to Tłustoszowa skała zdaje się :)

kamil.sagan doniczka na razie ma aklimatyzację w domu i wyleci na balkon. Też czekam aż z tej jednej doniczki zrobi się 10 i więcej :D

Risa całość została założona i zamknięta. Nic a nic nie pleśnieje. Otwierana dzisiaj po raz trzeci lub czwarty. Zdecydowanie polecam ! :)

comandos21 to nie tylko flavy, ale wszystkie kapturnice z mojej listy roślin :) Muszę Cię zmartwić, ale nie są i nie będą na sprzedaż :P

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Specjalnie dla Kropki P.cyclosecta się postarała, więc jest i zdjęcie :)

post-3675-1434998052_thumb.jpg

post-3675-1434998058_thumb.jpg

Nepenthes sanguinea szaleje...cały zeszły rok stał bez dzbanków, to jego pierwsze dzbanki u mnie i nie ma zamiaru na tym zakończyć :)

post-3675-1434998256_thumb.jpg

I pierwsze dzbanki Nepenthes X 'Bloody Mary', tak samo długo zeszła jej aklimatyzacja... i już kolejne odrosty nadchodzą! Listki mają mniej niż 3mm ale już z dzbankami :D

post-3675-1434998262_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

I pierwsze dzbanki Nepenthes X 'Bloody Mary', tak samo długo zeszła jej aklimatyzacja... i już kolejne odrosty nadchodzą! Listki mają mniej niż 3mm ale już z dzbankami :D

9.jpg

Jak dużo odrostów pojawiło się w twojej Mary?

Odnośnik do odpowiedzi