Sansei Napisano 20 Kwietnia 2018 Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Odświeżam nieco temat, bo właśnei stałem sie posiadaczem filtra Brita, żona chciała i pomyslałem, że mogłbym go wykorzystac do owadożerów. Czy są jakieś nowe info na temat wykorzystywania tych filtrów w celu podlewania owadożernych?! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabi Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 To zależy. Widzę u Ciebie województwo mazowieckie, czyli wg mnie może być lipa. Dla pewności możesz sobie kupić miernik TDS (20-30zł?). Ja u siebie teoretycznie mogę używać wody z filtra (mam 55ppm z kranu a po przefiltrowaniu trochę mniej), ale i tak używam filtra RO. Testuję różnice między wodą z filtra RO a tą z dzbanka, ale wg mnie to z rok minimum muszę to jeszcze testować, żeby zobaczyć wpływ na podłoże (w co się po roku zmieni). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Póki co 2 razy podlałem i obserwuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WildNature Napisano 24 Czerwca 2020 Share Napisano 24 Czerwca 2020 moje rośliny ostatnio przestawiły się z wody z filtra na deszczówkę ale zawsze było wszystko dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi