Geruwi Napisano 24 Maja 2015 Autor Share Napisano 24 Maja 2015 Będzie robione bezpośrednio na szybie w terra. Chciałem piankę wymodelować na kształt korzeni drzew. Kora, mech, torf i włókno kokosowe będą trzymać się na silikon. Na dniach będę zaczynał swoją działalność więc zdjęcia będę wstawiał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 Będzie robione bezpośrednio na szybie w terra. Chciałem piankę wymodelować na kształt korzeni drzew. Kora, mech, torf i włókno kokosowe będą trzymać się na silikon. Na dniach będę zaczynał swoją działalność więc zdjęcia będę wstawiał. W takim razie radziłbym całą szybę przetrzeć denaturatem dla lepszej przyczepności. I tutaj nadał by się lepiej silikon szklarski lub silikon akwarystyczny jeśli bezpośrednio na szybę ponieważ oba mają lepszą przyczepność do powierzchni szklanych niż reszta silikonów. A te włókno kokosowe to tam w jakim celu? Rośliny będą miały z nim bliski kontakt? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) A co z włóknem nie tak ? Przecież stosuje sie nawet jako podłoze do dzbaneczników A na szybę to zdaje się najpierw będzie pianka nakładana Edytowane 25 Maja 2015 przez biedronkaoo7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geruwi Napisano 26 Maja 2015 Autor Share Napisano 26 Maja 2015 Tracer, dziękuję za uwagę. Tak jak mówi biedronka- na szybę idzie pianka montażowa, a na piankę silikon. Fakt faktem, i tak najpierw szybę przetrę czystym acetonem. Według mnie o wiele lepiej odtłuszcza niż jakikolwiek rozpuszczalnik . Wokno kokosowe będzie zmieszane z torfem, i będzie tyko naklejone na piance . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 Tracer, dziękuję za uwagę. Tak jak mówi biedronka- na szybę idzie pianka montażowa, a na piankę silikon. Fakt faktem, i tak najpierw szybę przetrę czystym acetonem. Według mnie o wiele lepiej odtłuszcza niż jakikolwiek rozpuszczalnik . Wokno kokosowe będzie zmieszane z torfem, i będzie tyko naklejone na piance . Obojętnie co zastosujesz byle by dobrze odtłuściło powierzchnie. A co z włóknem nie tak ? Przecież stosuje sie nawet jako podłoze do dzbaneczników A na szybę to zdaje się najpierw będzie pianka nakładana Z ciekawości pytam ale z tego co pamiętam kokos ma pH bliskie neutralnemu, dobra nieważne jak na ściance nie było pytania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geruwi Napisano 30 Maja 2015 Autor Share Napisano 30 Maja 2015 No cóż, budowa ścianki musi zostać przesunięta ;/. Kurier mi potłukł terrarium jak je transportował ;/. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi