maciek0421 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Hej, Chciałbym zapytać kogoś doświadczonego. Otóż chcę zabrać moje dzbaneczniki na 2 miesiące w inne miejsce i robić tak co roku, bo innej możliwości nie mam. Czy to nie zaszkodzi dzbanecznikom? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Zaszkodzi. Aklimatyzacja będzie trwać sporo, spowolnią wzrost, nie warto. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Jakie dzbaneczniki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2015 Jakie dzbaneczniki? Nepenthes 'hookeriana' Nepenthes 'Ventrata' Nepenthes 'Rebbeca Soper' Emczer, nie mam za bardzo innej możliwości. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 A gdzie stoją? I gdzie chcesz wynieść? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2015 A gdzie stoją? I gdzie chcesz wynieść? Stoją w półcieniu na parapecie, na który słońce świeci ok. 3h dziennie i też to takich samych warunków chce je przenieść. Tylko że 320 km dalej U mnie rosną bez problemu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 No jak trzeba, to trzeba. Pewnie przejdą aklimatyzację, zależy od rośliny. Ale nic złego im nie będzie (z powodu przenoszenia ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi