maciek0421 Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2015 Natura mnie mnie zawiodła! Zostawiona w spokoju bulwa D. rupicola nareszcie wychodzi! Zacząłem się martwić, bo czekałem na wzejście prawie 2 miesiące! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Bardzo dobrze, wiedziałam że wyjdzie Następnym razem jak zobaczysz najmniejszy kiełek to posadź ją, być może szybciej wykiełkuje niż byś zwlekał z wsadzeniem do doniczki. Będę czekać na zdjęcia aż otworzy swoje diamentowe łapki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Nowe nabytki: N. robcantleyi x (aristolochioides x spectabilis) N. ampullaria Williams red x Harlequin N. rafflesiana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Pinguicula 'Tina' Pierwsze rozmnożone tłustosze! Cefalotus z rosiczką w tle D. rupicola N. robcantleyi x (aristolochioides x spectabilis) Heliamphora minor Heliamphora pulchella (Apacapa Tepui) nareszcie wypuszcza nowy kielich. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2015 D. rupicola nareszcie się rozkłada. Jednak wytworzyła rozetkę, ale trochę nad powierzchnią. Chyba posadziłem ją zbyt płytko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Jak dla mnie wygląda dobrze Możesz pokazać ją też z boku to lepiej będzie widać czy jest źle posadzona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Mój pierwszy rozmnożony tłustosz. Tak to wygląda u mnie Tomyyy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2015 Zimowanie w tym roku przechodzi bardzo pomyślnie. Widać je bardzo dobrze u jednej z kapturnic. Na szczęście połowa już za nami. Innym zaskoczeniem było podzielenie się Red Dragona na 3 i Smoorie na 2 rośliny. Sarracenia 'Smoorie' Sarracienia x 'Chelsonii' Dionaea Musicpula 'Red Dragon' Dionaea Muscipula 'Clumping Cultivar' (Moja ulubiona) Dionaea Muscipula 'Sawtooth' Typical Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 D. rupicola dalej się rozwija. Wykiełkowała nareszcie D. peltata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Ominął mnie jakoś ten Twój ostatni post. Widzę że ta rupicola ma za mało światłą, doświetlasz ją jakoś? Ale to jest dowód na to, że może rosnąć mając za mało światła i żyje! Karm ją, dzięki temu powiększy swoją bulwę (i za rok zakwitnie) a być może wytworzy nową malutką bulwkę. Będziesz miał "kopię zapasową". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 Dzisiaj zaskoczyła mnie D. rupicola, która postanowiła się podzielić. Mam nadzieję, że to maleństwo też wytworzy bulwę przed latem. D. peltata jeszcze nie poszła w górę, ale robi się gęsta. P. Tina kwitnie kolejny raz. Po retuszu wygląda kosmicznie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Mi chyba bardziej podobają się w tym przypadku bez retuszu Może gdybym nie widział oryginału to bardziej by mi podeszły "upiększone" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 2 Marca 2016 Autor Share Napisano 2 Marca 2016 Przyszły nowe roślinki od dokkrb. Dziękuję za wszystko. Nie spodziewałem się czerwonego torfowca i spróbuję rozmnożyć go samego. N. jacquelineae Bielistka siwa Mech ? Dwukolorowy mix sphagnum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Nowe roślinki! Zdobycie Mirrora było głównym celem mojego kolekcjonowania muchołówek, więc jestem zadowolony. Dionaea Muscipula 'Mirror' Dionaea Muscipula Wacky Traps Dionaea Muscipula Harmony Drosera stolonifera Drosera filiformis- liście 30cm a to dopiero początek sezonu! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Mały update. Peltata trzyma się pomimo temperatur. Czy tylko u mnie zakwitła JEDNYM kwiatem? Nepenthes Glabrata D. M. Mirror D. M. Harmony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi